Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HJEM MED BRONSE: – Hvis jeg fortsetter å hoppe som jeg gjør nå, kan jeg kanskje sikte mot U20 VM i Kazan i Russland, sier Mari Aarø. (Foto: Hasse Sjögren, DECA Text&Bild)

Mari Aarø sikter mot VM

Under Nordisk juniorlandskamp i Espoo i Finland tok 17-årige Mari Aarø fra Norna-Salhus bronse i tresteg, bare én cm fra sølvet.

Norna-Salhus sendte fem sterke utøvere til årets Nordisk juniorlandskamp, som ble holdt i Finland nå i helgen. Alle leverte gode resultater, og tre av dem kom hjem med medalje i bagasjen.

Tre medaljer til Norna-Salhus

Josh-Kevin Ramirez Talm ble nordisk juniormester på 400 meter med tiden 47.09, Sebastian Perez tok sølv på 100 meter med tiden 10.52, sleggekaster Jon Nerdal var best av de norske med 62.88, Helene Sofie Ingvaldsen satte ny personlig rekord med et sleggekast på 58.39 meter, noe som holdt til 6. plass, mens trestegtalentet Mari Aarø tok bronse da hun hoppet sin beste konkurranse noensinne med 12.72 meter – et resultat som var bare én cm fra sølvet.

– Det var litt surt at det var så kort avstand til andreplassen, men jeg er likevel veldig fornøyd med helgen, sier 17-åringen til Åsane Tidende, og legger til at de to som slo henne er to år eldre, og konkurrerer for siste gang i U20-årsklassen i år - mens hun debuterte, og har to år igjen i denne klassen.

Fikk drahjelp av vinden

Trestegjentene fikk ellers god hjelp av vinden. Da Mari Aarø hoppet til medaljeplass, viste vindmåleren +2.8, skriver friidrett.no.
– Resultatet er bedre enn jeg har hoppet noensinne, men vinden var dessverre ikke gyldig, så det teller ikke som personlig rekord, sier hun.

Videre i konkurransen hadde hun to veldig lange hopp som, til tross for at de dessverre var overtramp, viser at hun for tiden er i strålende form.
– Det var likevel deilig å få det til og føle at jeg gjorde det bra teknisk, siden det er noe jeg ikke har følt på lenge.

Sikter mot VM

Det er bare 14 dager siden hun vant junior-NM med et hopp på 11.77 meter, et resultat hun selv sier hun var skuffet over – siden det lå en halv meter etter hennes pers.
–  Det var derfor utrolig deilig å kjenne at jeg ikke er helt på ville veier, og at jeg bare har hatt en litt dårlig periode, sier hun.

For friidrett handler vel så mye om å strekke egne grenser som å gjøre det bedre enn de andre deltagerne. I den forstand må Mari Aarø være et forbilledlig idrettstalent. Hun er ikke fornøyd med å være best; Mari Aarøs viktigste konkurrent er rett og slett Mari Aarø.

Nå ser hun frem til sesongens siste stevne, som blir Ungdomsmesterskapet på Lillestrøm 11.-13. september.

– Hvis jeg fortsetter å hoppe som jeg gjør nå og gjør det like bra teknisk i kommende konkurranser, kan jeg kanskje sikte mot U20 VM i Kazan i Russland til neste sommer, hvor kvalifiseringskravet er 13.00 meter. 
 

Av

Tresteg

  • Tresteg er en komplisert øvelse der det er lett å trå feil.
  • Kravet til utøverne er at de skal, med tre påfølgende sprang, nå lengst mulig og lande i sandgropen.
  • Øvelsen har vært med i de moderne olympiske leker like siden starten, men tresteg for kvinner kom først med i 1996.
  • Tre år senere satte Lene Espegren fra IK Tjalve norske rekord for kvinner med 13.83 meter.

Relaterte saker