Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SCORET: Helene Magnussen scoret endelig igjen. Nå er det klart for storkamp i Bodø på søndag.

– Nå skal vi ha kvalikplassen

Åsanes fotballdamer vant 3-1 hjemme mot Sarpsborg, og kommende helg venter skjebnekamp i Bodø. – Nå skal vi ha kvalikplassen, sier Helene Magnussen.

 

Åsanejentene gjorde jobben på eget gress mot nedrykksklare Sarpsborg og ligger fortsatt to poeng bak Grand Bodø i kampen om kvalikplassen som gir mulighet til en billett til Toppserien.

Neste match vil trolig avgjøre det hele. Da reiser Åsane nordover til Bodø i årets viktigste kamp.

– Vi knuste jo Grand Bodø sist, og skal prøve på det igjen. De er et sterkt hjemmelag, men i den flyten vi er i nå, slår vi alle, smiler Magnussen, som gjorde sitt åttende mål for sesongen mot svake sarpinger.

– Vi går for kvalikplassen nå og har stor tro på at vi skal klare det. Da må vi vinne til helgen, og vi går for tre poeng der oppe. Vi har syv strake seire nå, og er i storform. Vi er klare, påpeker hun.

Kaprer Åsane kvalikplassen, kan det fort ende med et lokaloppgjør mot Sandviken eller Arna-Bjørnar.

– Det hadde vært kjempegøy å møte Arna-Bjørnar. Vi får se. Laget har vært veldig stabilt lenge nå og optimismen er stor.

Kun sluppet inn 13

Synne Brudvik gjorde en ny solid kamp i Åsanes bakre firer. Oransjetrøyene er også det laget som har sluppet inn færrest mål i divisjonen med sine 13 mål i mot.

– Nå kan vi ikke være redde for å si at nå går vi for den 2. plassen. Alt er opp til oss selv, og vi er i en stor medgang nå. Nå kan vi ta Grand borte, sier backen.

– Jeg tror aldri jeg har vært med på å slå dem på bortebane, så nå er det på tide. Det blir tøft, men vi går for seieren.

Hun mener årets Åsane-utgave er den beste i hennes tid i klubben.

– Vi har aldri vært bedre og så solide som det vi er nå. Vi ble nummer tre da Maria Brochmann bøttet inn mål for oss for to år siden, men nå er vi et bedre kollektiv, og scorer mer mål. Defensivt er vi som vanlig veldig sterke, men offensivt er det lenge siden vi har vært så gode, forklarer hun.

– Vi er gode nok

– Er dere gode nok til å bli nummer to?

– Ja, helt klart. Vi skal kjøre på og satse alt fremover. Ingenting er umulig.

Oppgjøret mot fortapte Sarpsborg ble egentlig en transportetappe. Vertene kontrollerte kampen fullstendig, og gjestene fra Øst var aldri i nærheten av å snyte Åsane for tre poeng.

Siri Jokstad ga vertene føringen etter 20 minutter, men Ann Helen Olsen utlignet for bortelaget kvarteret seinere.

Helene Magnussen ga Åsane 2-1 like før hvilen, og etter dette var de oransje aldri truet.

For Åsane skapte bøttevis med sjanser etter hvilen, og spesielt Helene Magnussen burde gjort både ett og to mål til, men spissen var ikke kald nok i avslutningene.

Første mål på over en måned

– Jeg burde scoret flere i dag, men det ville seg ikke helt, sier hun, etter at hun misset tre klare målsjanser.

Hun gjorde uansett sitt første mål siden 29. august.

– Deilig å score igjen. Jeg har åtte mål, men har lovet ti. Det skal jeg klare, smiler hun.

Åsane dominerte fullstendig, men kunne først roe nervene etter at Ragnhild Ertesvåg satte inn 3-1, etter en herlig prestasjon.

Hun dro seg lekent forbi to Sarpsborg-spillere før hun avsluttet fra distanse. En litt svak avslutning var uansett nok til å overliste Sarpsborg-målvakten.

Dermed kan Åsane passere Grand Bodø med seier i Nord på søndag. Urædd topper tabellen med sine 43 poeng, mens bodøværingene er fire poeng bak.

Åsane ligger på sine 37 poeng, to bak Grand Bodø. Målforskjellen er også ekstremt jevn. Åsane står med 36-13, mens serietoeren har 40-14.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Sarpsborg 3-1 (2-1)

1.div. kvinner. Myrdal gress

Mål:

1-0: Siri Jokstad (20.)

1-1: Ann Helen Olsen (33.)

2-1: Helene Magnussen (40.)

3-1: Ragnhild Ertesvåg (68.)

Åsane: Silje Hatland, Marielle Tøsse, Sandra Sletten, Sigrid Johansen, Synne Brudvik, Ragnhild Ertesvåg, Stine Rygel, Malin Larsen, Karen Hallingstad (Julie Vik fra 83.) Helene Magnussen (Anna Wollebæk fra 83.) Siri Jokstad (Emilie Heggernes Olsen fra 67.).