Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TAP: Synne Brudvik og Åsane tapte for Grand Bodø på søndag. Da falmer drømmen om kvalikplass. (Arkivfoto: Erik Madsen)

– Jeg tror ikke Bodø taper to

– Jeg tror det dessverre kvalikplassen røk, ja, sier Åsane-trener Andreas Sundsbø etter 2-0-tapet for Grand Bodø på søndag.

Utgangspunktet for Åsanes fotballdamer i helgen var enkel: Med seier over tabelltoer Grand Bodø, ville de oransje ta over andreplassen og dermed også ha en hånd på kvalikplassen. Med tap ville gapet opp bli stort, trolig alt for stort, og Grand Bodø ville være storfavoritt til å kapre plassen bak suveren Urædd.

Nå ble det 0-2-tap, og da erkjenner Åsane-trener Andreas Sundsbø at det blir vanskelig. 

Taper ikke to

– Var dette kvalikplassen som røk?

– Ja, i utgangspunktet tror jeg det. Nå er det riktignok fire kamper igjen, og Grand Bodø har serieleder Urædd i nest kamp, så det er klart at de kan gå på en smell, og dersom vi vinner neste helg, så har vi kontakt igjen. Men jeg tror ikke Bodø taper to kamper. 

– Realisten i meg sier at dette nok var sjansen som røk, sier Sundsbø.

Store sjanser

– Hvordan er du fornøyd med gjennomføringen av kampen?

– Det er ingenting å si på resultatet. Rent spillemessig er Grand Bodø bedre enn oss; de har ballen mest, de lar den gå og vi må løpe ganske mye. Samtidig har vi en stor sjanse på stillingen 1-0, der Helene Magnussen header ballen på keeper fra tre meter, og der kunne vi ha kommet inn igjen i kampen.

– Ellers gjennomfører vi greit. Vi skulle prøve å ta kontringsmulighetene vi fikk og kjøre noen overganger. Både Siri Jokstad, Helene Magnussen og Malin Larsen kommer til store sjanser som de skal score på, påpeker Åsane-treneren.

Sliter med å hvile

– Det vi sliter mest med er å hvile med ballen i laget. Jentene løper mye, de jobber hardt og blir nok litt stresset, og derfor klarer vi ikke å holde ballen i laget. Det må vi jobbe med.

– Sesongen har likevel gått over all forventning?

– Ja, absolutt. og klarer vi å fullføre med stil nå og ikke dette nedpå så skal vi være veldig godt fornøyd. Det er ikke noe som tyder på at vi skal dette nedpå heller; vi møtte et godt lag. De var bedre enn oss, og dette var ikke noe stor nedtur for oss i den forstand. Nå skal vi kjempe om tredjeplassen og konsentrere oss om å fullføre med stil. 

 

Av

Fakta

Grand Bodø – Åsane 2-0 (0-0)

1. div. kvinner.

Tilskuer: 178.

Dommer: Kristin Hauge, Junkeren.

Mål:

1-0: Guro Ramstad (49.)

2-0: Line Dverseth Danielsen (74.)

Åsane: Silje Karin Hatland, Sandra Aune Sletten, Synne Brudvik, June Hammersland, Marielle Tøsse, Ragnhild Ertesvåg (Katrine Nyland Eriksen fra 89.), Julie Vik, Malin Larsen (Ingrid Austevoll fra 61.), Karen Hallingstad (Emilie Heggernes Olsen fra 74.), Helene Magnussen, Siri Jokstad. 

 

Relaterte saker