Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SJANSELØSE: Vipers-spillerne slet med å få tak på jenten som skal representere Norge som eneste bergenser denne julen i Danmark. 

– Topp fem er målsettingen

Knappe to uker før avreise til VM-sluttspillet i Danmark, skjøt Skogrand Tertnes til en sensasjonell serieledelse etter nervedrama mot Vipers.

– Topp fem er målsettingen, men at vi faktisk leder serien nå er jo helt fantastisk. Dette var en kamp med masse følelser og nerver, smiler banens gigant, Stine Skogrand, etter 25-24-seieren over Vipers Kristiansund.

22-åringen fra Fyllingsdalen viste tydelig at formen foran VM i Danmark som starter 5. desember, ser lovende ut.

Hun storspilte, og satte åtte scoringer bak fjorårets Tertnes-målvakt, Sakura Hauge.

– Det er klart at det er litt spesielt å slå Vipers. De har Gunnar Pettersen og Sakura Hauge, som begge har flere sesonger bak seg i klubben, så ja, det var herlig med to poeng i dag, fortsetter hun.

– Ser bra ut

– Det var fint med en slik kamp før VM, det gjør godt for selvtilliten. Formen er veldig god nå, og det var herlig å avslutte høstsesongen på denne måten, sier Skogrand. 

– VM-formen ser bra ut, smiler hun. 

– Er du overrasket over at dere leder serien halvspilt?

– Litt. Mye har gått på skinner, men vi har en vanvittig løpstyrke i laget. Vi har en keeper som gjorde utrolig mye bra i dag, i en kamp som bølget frem og tilbake.

– Vipers er et bra lag som har hentet flere forsterkninger før sesongen. De reiste nok her for å vinne, men vi gjorde en veldig bra kamp i dag. 

– Deilig revansje

Julie Lygren var svært fornøyd med to poeng mot sørlendingene, etter at Tertnes fikk stryk i begge oppgjørene i serien forrige sesong.

– Utrolig deilig å få revansje, og sikkert ekstra godt for Tore å slå Gunnar Pettersen, smiler hun.

– Miljøet er utrolig bra i Tertnes, og det bidrar til at vi får ut det lille ekstra.

– De ønsker å forbedre seg hver dag

 Tore Johannessen roser sin unge spillerstall etter triumfen som altså sendte jentene til topps i Grundigliagen, foran Larvik, som overkjørte Glassverket tidligere i kveld. 

– At vi har plukket så mange poeng er nok litt overraskende, men vi har en voksen treningshverdag, spillerne vil hele tiden forbedre seg og er sultne på mer.

– I dag fikk vi justert forsvarsspillet vårt etter de første 20 minuttene ganske drastisk. Det var noe av det som gledet meg mest. Det var viktig å vise at vi kunne slå Vipers, påpeker han.

Super-Skogrand

Det kokte greit i Haukelandshallen i toppoppgjøret mellom vest og sør. Vertene fra Åsane åpnet strålende, og en leken Stine Skogrand smalt inn to scoringer bak sin tidligere lagvenninne før tre minutter var passert i Bergen.

Vertene styrte, og med sitt offensive forsvar gikk Tertnes rett i strupen på Vipers. 6-3 ledet hjemmelaget, og landslagsstjernen Skogrand, stod for fire av målene.

Vipers slo tilbake

Men, gjestene fra Kristiansand var aldri langt unna, og koblet etter hvert et sterkere grep rundt matchen. Tertnes begynte å slurve, og Gunnar Pettersens disipler gikk til pause med en 13-16-ledelse.

Etter hvilen var det fortsatt ekstremt jevnt, men ni minutter før slutt, løp Tertnes et litt tungt bortelag i stykker, gikk opp i 23-20, og så sterkest ut.

Så feilet Tertnes, fikk utvisning, og personlig feil. 23-20 ble til 24-24, men hjemmelagets svake periode skulle ikke koste dyrt.

Bodil Sørheim ordnet 25-24, Vipers ble redusert etter en utvisning, og blåtrøyene tok to poeng og sikret serieledelse inn i VM-pausen. 

– Det blir mye opp- og nedturer i en slik kamp, men vi jobbet veldig bra for hverandre, sier en lettet Johannessen.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker