Lokalavis for Åsane og omegn!
  • RØK UT AV CUPEN: Nyborg røk ut av cupen i helgen etter å ha tapt for Førde sammenlagt over to kvartfinalekamper. (Arkivfoto)

– Et av de tyngste tapene jeg har opplevd

I helgen røk Nyborg ut av NM etter å ha tapt for Førde kvartfinalen. – Dette er kanskje noe av det tyngste jeg har opplevd som spiller, sier en tydelig skuffet Kristian Mjelde Bjelland.

Nytt av året er at det blir spilt både hjemme- og borteoppgjør i NM-kvartfinalene. Lørdag tapte Nyborg-herrene 3-1 på bortebane, mens de dagen etterpå vant 3-2 hjemme i Stemmemyren. Det førte til at det var Førde som avanserte til semifinalen på best settforskjell. Nyborg-spiller Kristian Mjelde Bjelland legger ikke skjul på at han er skuffet. 

– Å ryke ut i kvartfinalen for Førde er fryktelig trist. Cupen er noe av det gøyeste og gjeveste vi kan vinne i Norge, og dette er kanskje noe av det tyngste jeg har opplevd som volleyballspiller, sier han.  

Preget av feil

Bjelland synes det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva det er som går galt i kvartfinale-oppgjørene.

– Vi kommer ikke inn i den rytmen og flyten som vi har hatt tidligere. I årets sesong har vi fått inn noen nye spillere, og de er ennå ikke blitt helt vante med de rollene de har fått tildelt. Dette går nok noe utover rytmen i spillet vårt, sier han.

Bjelland fremhever også at begge helgens kamper var preget av personlige feil.

– Dette bidrar sterkt til at vi dessverre ikke klarer å vinne sammenlagt, sier Nyborg-utøveren.

Rød- og hvittrøyene har hatt et tett kampprogram den siste tiden. Bjelland forteller at de har spilt seks kamper på cirka to uker. Dette er mer enn vanlig.

– Hele laget er godt trent, og vi merker det ikke på annet enn at fokuset og aggressiviteten daler litt i slutten av hvert sett, sier han.

Bjelland forklarer at kvaliteten i spillet deres faller stort sett hver gang de røde og hvite har nærmet seg 20 poeng.

– Alt blir mer passivt fra vår side, og jeg forstår ikke hvorfor dette skjer. Vi er et rutinert lag med mange erfarne spillere. Dette skal ikke skje. Nå blir det vår oppgave å finne ut av hva som er årsaken, slik at vi kan endre situasjonen, sier han til Åsane Tidende.  

Vil ha revansje

Nyborg-utøveren synes at Førde spilte bra i helgen, men understreker at cuptapet sto ene og alene på Nyborg selv.

– Førde er et godt lag, men vi har alltid vært bedre enn dem. Det klarte vi ikke å vise i to svært viktige NM-kamper, og dermed har vi nå røket ut av cupen. Vi er ikke bedre enn vi viser der og da, sier han skuffet.

– Dette kommer til å plage meg lenge, legger Bjelland til.

Allerede til helgen igjen venter tre nye oppgjør for Bjelland og lagkameratene. Da reiser de til Danmark for å spille gruppespill i årets Nordiske klubbmesterskap.

– Målet er uten tvil å vinne hele mesterskapet. Vi må prøve å få til en revansje etter tapet i kvartfinalen i NM, sier han.  

Utøveren legger til at for at Nyborg skal klare dette må både hver enkelt spiller og laget som helhet heve kvaliteten flere hakk.    

– Vi må vinne alle de tre oppgjørene førstkommende helg for å nå målet om gull. Motivasjonen er på topp, og jeg har tro på at vi klarer å løfte oss fra det vi har vist denne helgen, avslutter Kristian Mjelde Bjelland.   

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker