Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HAUKÅS: Odin har bodd i Åsane og gikk på Haukås skole. Gutten fra Kristiansund har mor fra Åsane, og halve slekten skarrer på r’en når de jubler for Odin i Norske Talenter-finalen på fredag. (Foto: TV2)

     

Fra Haukås-akademiet til Norske Talenter

Denne helgen braker det løs med finale i Norske Talenter, direkte fra Lørenskog Hus. På scenen står Odin Landbakk (13) som gikk på Haukås skole som 7-åring og var en del av Haukås rockeakademi. Hans mor, tante, grandtante og besteforeldre er fra Åsane. På fredag er Odin litt åsabu.

– Æ e fra Kristiansund, sier 13-åringen riktignok på telefon med Åsane Tidende, men han husker godt Åsane og Haukås og han spilte gitar i et Åsane-band før han forlot oss. Mor, bestemor og bestefar, grandtante og onkel og tante er fra Bergen og Åsane. Nå har altså ferdighetene hans tatt ham til finalen i Norske Talenter.  

– Pappa hadde kjøpt en billig Ikea-gitar. Først fikk jeg hjelp av ham, og etterhvert plukket jeg opp ting og lærte meg selv. Så gjorde vi en avtale: Dersom jeg lærte meg fem grep og ti sanger, så skulle jeg få elektrisk gitar til jul. Det gjorde jeg, og den julen fikk jeg min første elektriske gitar. 

– Familien backer meg

– Hvordan havnet du i Norske Talenter?

– Jeg så reklamen på tv og spurte mamma og pappa om jeg fikk lov å melde meg på. De sa ja. 

– Hvor mye øver du?

– Det varierer litt. Av og til går det noen timer med øving, mens andre dager rører jeg ikke gitaren. Og jeg tar ikke med meg gitaren på ferie, så når jeg kommer tilbake hender det at fingrene er litt stive. Men det blir en del øving når jeg skal lære meg noe nytt.

– Er du nervøs foran en ny opptreden?

– Ja, jeg er nervøs. Samtidig gir det en trygghet å vite at mamma og pappa er med meg og at jeg har søsken i salen. De backer meg. 

Fikk sang av Alnæs

– Hva skal du spille på fredag?

– Frode Alnæs har skrevet en sang som heter Strengedansen, og den har jeg fått lov  å spille. Jeg har allerede spilt den inn i studio i Oslo, og fredag kommer den ut på Spotify og Itunes. 

Det er én finale med tolv finalister. Vinneren kåres altså på fredag direkte på fredag. 

– Får du sove natten før?

– Ja, det gjør jeg. Det er først rett før jeg skal på scenen at nervene kommer. 

Tror Patrick fra 

Bergen kan vinne

– Hva tenker du om fremtiden som gitarist?

– Det er gitarist jeg vil bli, og man kan jo leve av det, men det blir vanskelig. 

– Hvis det ikke blir deg – hvem håper du vinner?

– Jeg håper at jeg vinner, men konkurransen er tøff, og hvis ikke det blir meg, så tror jeg det blir Patrick. 

Patrick Jørgensen er 23 år og fra Bergen og fikk stor oppmerksomhet med sin egenkomponerte rap. Han fikk gullknapp av dommer Linn Skåber, og er av mange regnet som favoritt. Men på fredag får han altså konkurranse av Odin Landbakk.

Som er litt åsabu, og som har halve slekten fra Åsane i ryggen under finalen. 

 

Av

Andre saker