Lokalavis for Åsane og omegn!
  • IMPONERTE: Martine Kjellerød fikk spilletid og viste gode takter på strek. Nå vil 18-åringen fortsette å markere seg i sin debutsesong for Tertnes og på dette nivået.

I kanonform foran Europacupen på søndag

– Jeg håper på mye spilletid fremover, sier stortalentet Martine Kjellerød (18), etter at Rælingen fikk stryk av serielederen.

– Spilletid er selvfølgelig viktig for min videre utvikling, og det var utrolig gøy å få sjansen i dag. Jeg synes det gikk veldig bra, smiler den tidligere Fana- og Gneist-spilleren etter at Tertnes vant 27-17 mot svake Rælingen i Haukelandshallen. 

Tore Johannessen valgte ikke uventet å gi flere ungjenter med begrenset spilletid denne sesongen sjansen i store deler av kampen.

Blåtrøyene fra Åstveit møter nemlig knalltøff motstand når danske Odense kommer til Bergen på søndag.

– Jeg føler jeg allerede har utviklet meg veldig mye siden jeg kom til klubben før denne sesongen. Vi er mange unge spillere, men de rutinerte jentene hjelper oss veldig til å ta nye steg hele tiden, fortsetter Kjellerød.

Viste talentet sitt

Hun grep sjansen og etterlengtet spilletid med begge hender etter overgangen i sommer. Linjespilleren hamret inn to mål på sine tre forsøk, og var en av flere unge jenter som gledet publikum med lovende takter. Nå gleder hun seg til fortsettelsen.

– Jeg fikk vist meg litt frem i dag og håper selvfølgelig på mye spilletid i fremtiden. Vi leder serien nå og har et godt utgangspunkt for resten av sesongen, sier hun.

– Det har vært et stort steg å gå fra Gneist til å spille eliteserie med Tertnes. Det har vært gøy og lærerikt. Jeg skal jobbe knallhardt for å få mange sjanser. 

– Klubben mistet flere gode spillere i din posisjon før årets sesong. Kan du på sikt bli en viktig brikke i dette unge Tertnes-laget?

– Hehe, ja, det håper jeg. Vi får se, ler hun.

– Stort potensial

Hun får ros av en av Tertnes-stjernene, Bodil Sørheim.

– Vi viser i dag at stallen vår er god, og det er kjekt å se at de unge som får muligheten i dag, bidrar i stor grad.

Hun legger til:

– Martine er en veldig ung spiller med et stort potensial, spesielt i forsvar. Hun har alle muligheter, men i dag synes jeg alle som får sjansen melder seg på.

Enkelt for Tertnes

Tertnes var aldri i nærheten av å servere sølvplasserte Larvik serieledelsen, og gjorde egentlig som de ville med nedrykkstruede Østlendinger på egen parkett.

24-28-seieren i Molde sist, ble etterfulgt av en komfortabel, men langt i fra overbevisende forestilling mot Rælingen, dog med flere utskiftninger.

Vertene startet treigt, og fikk aldri flyt i det offensive spillet. Gjestene markerte i tillegg ut Stine Skogrand, og et noe uoppfinnsomt hjemmelag slet med å dominere fra start.

Utover i omgangen ble imidlertid klasseforskjellen mer og mer tydelig. Tertnes skrudde opp tempoet, og overkjørte de nyopprykkede gjestene.

Slapp kun inn fem

Marie Davidsen stengte buret for vertene, og slapp kun inn fem mål før hvilen. Tertnes ledet 12-5 til pause, og så seg aldri tilbake.

Madeleine Hilby og Birgitte Karlsen var svært sentrale for vertene, og etter pause var det egentlig bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

– Vi spilte en veldig god forsvarskamp, spesielt i første omgang. Vi har en enorm trygghet i laget nå, og det er utrolig viktig å være fokuserte og fortsette å vinne kamper, sier Sørheim.

– Nå venter en tøff kamp i Europacupen på søndag, men vi er i kjempeform og har en god sjanse der, understreker hun. 

Larvik slo selvfølgelig Oppsal og puster bergenserne i nakken med kun ett poeng bak.

– Det er drømmen

– Dere leder fortsatt serien. Kan det holde helt inn?

– Vi gjør alt hver dag for å ligge på topp. Det er det som er drømmen, og klart vi har troen, smiler Sørheim. 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker