Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GOD: Celine Sivertsen var god for et Tertnes-lag som til slutt tapte hjemme i første møte med danske Odense. 

Tøft foran returmøtet

– Vi viste etter pause at dette er et lag vi kan slå ut, sier Celine Sivertsen, men Odense sikret et godt utgangspunkt før returmøte i Danmark.

Norges for øyeblikket beste lag, fikk det tøft i 16-delsfinalen av Europacupen mot et Odense som har slitt i hjemlig serie i Danmark. Gjestene fra Fyn vant 21-22 i Bergen, og ga Tertnes et vanskelig utgangspunkt før returmøte i Odense om en knapp uke.

– Veldig irriterende og bittert akkurat nå. Vi gjorde alt for mye feil, og det var masse som skurret før pause. Vi ga vekk for store rom, og slapp inn for enkle mål, fortsetter Sivertsen.

For vertene ble tidvis utspilt av et effektivt dansk lag i første omgang, før kampen skiftet fullstendig karakter etter hvilen.

Bedre siste halvtime

– Vi skrudde opp tempoet, og var mye bedre den siste halvtimen. Nå har vi møtt dem en gang og skal studere kampen på video.

Hun utdyper:

– Vi gjorde det litt vanskelig for oss selv, og vet det blir tøft i Danmark nå. Heldigvis hentet vi inn mange mål, og vi viste etter pause at dette er et lag vi kan slå ut.

– Men, vi er langt i fra ute, og skal gi alt der nede, oppsummerer Sivertsen, som gjorde en god kamp for vertene, og hamret inn fire mål.

– Kjipt

Stine Skogrand mener Tertnes hadde danskene i kne, og burde fullført snuoperasjonen etter at jentene lå under klart til pause.

– Jeg skulle ønske kampen varte litt lenger, da hadde dette gått. Kjipt å tape, men vi har mer å gå på, understreker Skogrand, som altså skal spille i dansk håndball fra neste sesong av.

– Vi slet med deres venstre bakspiller, og gjorde ingen god omgang. Vi kom oss til hektene, og var veldig nære å i alle fall berge uavgjort.

– Hvordan ser du på mulighetene før returoppgjøret?

– Dette var nok et lag vi kunne slått, men når de slår oss hjemme, er nok de knepne favoritter nå. Vi får tenke Sola først, så skal vi konsentrere oss om Odense, smiler landslagsstjernen.

Svake før pause

Det var en jevn affære i Haukelandshallen de første ti minuttene, men så skulle gjestene stikke av. Tertnes slet i angrep, og ble tidvis overkjørt når danskene kjørte kontringer.

Hjemmelaget gjorde flere feil, og var aldri i nærheten av å se ut som et topplag den første halvtimen. Odense gjorde litt som de ville, og gikk fortjent til pause med 16-10.

Etter hvilen fortsatte vertene å skyte med løskrutt, og Odense styrte det meste mot et bleikt og syltynt hjemmelag.

Så våknet hjemmelaget, og gjorde en forrykende siste del av matchen.

Anført av en strålende Celine Sivertsen og Stine Skogrand, kom blåtrøyene nærmere og nærmere, men aldri nok til å sikret uavgjort.

Odense dro i land ettmålsseieren som gjør det vanskelig, men slett ikke umulig for Tertnes mot et Odense som tross alt viste flere svakheter.

– Vi gir ikke opp dette, forsikrer Sivertsen. Returkamp  mot Odense spilles i Danmark på lørdag.

Tertnes-damene er inne i en hektisk kampperiode  hvor utfordringene står i kø. I dag venter en ny hjemmekamp, denne gang mot Sola. Dette er et lag som Tertnes normalt skal slå, men etter at Tonje Nøstvold har kommet hjem, har de fått en ny angrepstrussel på laget. I sin første kamp etter svangerskapspausen, scoret hun ni mål. Det gjenstår å se om hun har pust til å true ambisiøse Tertnes-jenter. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker