Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SATSER STORT: – Målet er å bli landets beste 3000 meter-løper, sier Norna-Salhus-talentet, Torbjørn Espeseth.

Torstein skal bli best i Norge

Torstein Espeseth (16) kjører 14 treninger hver uke. Ambisjonen er klar: Å bli landets beste 3000 meter-løper.


– Jeg løper mye i terreng, og 800 meter i tillegg til 3000 meter, som er den øvelsen jeg ønsker å satse på. Det er der jeg har størst potensial, sier Espeseth når Åsane Tidende treffer han blant 450 utøvere under årets nornaleker i helgen.

Han slo sin egen pers på 800 meter med fire sekunder, før han søndag brukte ni minutter og 46 sekunder på sin 3000 meter.

– Alt handler om å være best mulig rustet til 3000-meteren. Når jeg løper andre distanser, jobber jeg mye med å forbedre tempoet, sluttspurten og å holde høy fart. Det handler litt om å bli vant med farten.

– Målet på sikt er å bli landets beste på 3000 meter. Jeg må ha ambisjoner, og bruker utrolig mye tid på friidretten, forklarer Norna-Salhus-gutten.

– Hvor mye trener du?

– Jeg trener cirka ti ganger i uken på løp, i tillegg til fire styrketreninger. Jeg skal fortsette å satse knallhardt, sier han.

Fra før har Espeseth NM-sølv på favorittdistansen. Nå gleder han seg til høydepunktene som venter denne sesongen.

– Jeg skal delta i UM på 3000 meter, og NM i terreng. Det blir en spennende sesong, men jeg satser alt på å vinne, og føler sesongstarten denne helgen gikk bra.

– Kroppen min er lett, og jeg føler formen og utviklingen min er bra. Nå handler alt om denne sesongen, og det blir enormt spennende. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker