Lokalavis for Åsane og omegn!
  • UTFORDRING: Knutsen skal styrke Åsane-stallen med minst tre spillere til, som alle skal inn og styrke laget. Men klubben har ikke penger, og det er 60 dager til seriestart.

     

     

Tynn tropp før treningsleir

Det er to måneder til seriestart og Åsane-trener Kjetil Knutsen kan bare konstatere at troppen som han på lørdag tar med seg til vinterens første av tre treningsleirer kun teller 14 spillere. – Det går jo ikke, konstaterer han rolig.

Åsane fikk en pangstart på fjorårssesongen og tok poeng i hver eneste kamp frem til 10. mai, da det ble bortetap for opprykksfavoritt Sogndal. Mai var helsvart, mens det lysnet noe i juni. I august ble det mye uavgjort, men mot slutten da mange ville avskrive oransjetrøyene, satte laget inn en sluttspurt med 19 poeng på de 13 siste oppgjørene. Slik tok de 11. plassen og fornyet Obos-kontrakten. 

Nå skal overraskelseslaget gjenta prestasjonen. Det er ingen enkel oppgave; dersom sesongen hadde startet  denne helgen, ville Åsane bare så vidt klart å stille lag med et par innbyttere. Det kan ikke være situasjonen om to måneder.

Går ikke

– Nei, 14 spillere går jo ikke. Vi er i en vanskelig økonomisk situasjon. Men vi ønsker å komme opp i 20 utespillere. Klubben viser forståelse for situasjonen, og tar den på største alvor, men min bekymring akkurat nå er at vi ikke klarer å opprettholde den kvaliteten som vi ønsker på trening, sier Knutsen. 

Vinduet stenger i begynnelsen av april, men det er ikke ønskelig for treneren at det går så lang tid før forsterkningene er på plass, ettersom spillerne skal få tid til å bli kjent med spillergruppen og finne sin plass.  

Helt konkret må vi styrke backleddet. Vi har fire mann i dag, og der må det inn spillere. Helst kunne vi tenkt oss en spiller som kan løse oppgaver både på venstre og høyre side. Videre ønsker vi minumum en spiller til hvert ledd, sier Knutsen.

– Vi jobber jo med en del ting, men det tar litt lenger tid for oss, konstaterer han. 

– Kan ikke gamble

– Er du bekymret?

– Bekymret? Nei, dette er det jeg vil kalle en utfordring. Det er der vi er og dette må vi løse, vi må løse alle situasjoner. Går vi rundt og bekymrer oss, blir det bare dårlig energi av det. Det er her vi står nå, og det  er dette vi må jobbe ut ifra.

– Hvor ser dere etter spillere?

– Vi jobber både lokalt og utenfor byens grenser. Og så får vi bare bruke litt tid. Vi kan ikke gamble på spillere vi ikke er sikre på; vi må være så nære hundre prosent som mulig. 

– Dere skal på tre treningsleirer i år – hvor viktig blir det?

– Veldig viktig. Det har vi fått gjennomslag for i klubben. Åsane strekker seg så langt de kan i forhold til midler når de ser hvor viktig disse leirene er for oss. Det skal bli godt å komme på gress, samle gruppen og jobbe profesjonelt hver dag på lik linje med mange av de andre klubbene vi konkurrerer med. Så skal vi ha en god periode mellom Tyrkia og La Manga slik at vi tar gode steg før vi igjen reiser til Tyrkia og når sesongen starter er vi der vi skal være; det klarte vi i fjor og det klarer vi igjen i år. 3. april kommer det til å slå gnister ut av oss, forsikrer Knutsen. 

Utvikle kollektivet

– Kan vi forvente mer av spillestilen vi ble kjent med i fjor?

– Vi ønsker å utvikle vårt konsept videre, samtidig som vi har vært godt forberedt på hva som møter oss; mot Levanger og Sogndal hjemme vant vi flere første og andre baller enn dem, og det sier sitt mot et ekstremt fysisk Sogndal-lag. Vi er opptatt av disse grunnleggende tingene: Det må være trøkk, intensitet og løpskraft. Vi ønsker å videreutvikle det kollektive spillet vårt.

– Folk sier til meg at det var gøy å se Åsane spiller kamper i fjor. Vi har mange gode 

ballspillere, og vi kommer med mye folk, det går fort fremover når vi er på det beste, og vi er et godt kollektivt samtidig som vi har noen spillere som kan avgjøre kamper. 

 – Hva gledet deg mest i fjor?

– Da vi var avskrevet av alle på høsten og tok 19 poeng på de siste 13 og viste en mental side som ingen trodde vi hadde. Utfordringen var at vi var 15 disponible utespillere og vi balanserte hele tiden på en syltynn line. Men vi klarte det. 

– Hva lærte dere?

– Vi var veldig godt forberedt på hva som møtte oss, og vi snakket med lag som hadde rykket ned, lag som hadde holdt seg, og vi visste hva som kjennetegnet ligaen. 

Det svarte hullet

– Så bommet vi, mai ble for tøff for oss. I sum leverte vi langt under pari i mai måned, den er det svarte hullet.

– Men det er tøft. Av de som rykket opp i 2013-sesongen er det ingen igjen i Obosligaen. To rykket ned i 2014, to i 2015. Det forteller litt om hvor brutal ligaen er. Vi må være sterke i troen og være sultne, samtidig som vi må ha en grad av ydmykhet, sier Åsane-treneren.

Men først må han fylle opp troppen med spillere. Uten penger. Og uten å gamble. I god tid før 3. april. Kjetil Knutsen har utvilsomt en stor oppgave foran seg. 

Av

Relaterte saker