Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KULTURHUS I 2020: Ifølge Julie Andersland kommer kulturhuset til å stå ferdig samtidig med den nye videregående skolen i Åsane. – Går alt etter planen blir begge deler åpnet i 2020, sier hun. (Foto: Thomas Gangstøe)

– Kulturhuset skal stå ferdig i 2020

Byråd Julie Andersland lover kulturhus i samme bygg som den nye videregående storskolen i Åsane. – Kulturhuset skal stå ferdig og være klar til åpning samtidig som skolen. Om alt går etter planen blir begge deler åpnet i 2020, sier byråden.

I forrige uke inviterte Åsane kulturråd til informasjonsmøte på Åsane kultursenter angående planene om å etablere et kulturhus samlokalisert med den nye videregående storskolen som skal bygges der U. Pihl videregående skole ligger i dag.

– Vi er på toget

Helt siden 2003 har det frivillige kulturlivet i bydelen kjempet for at Åsane, i likhet med Fana, skal få sitt eget kulturhus. Det lokale kulturlivets behov for nye og egnede lokaler er grundig beskrevet i flere utredninger. Roald Heggernes, leder for Åsane kulturråd, uttalte på møtet i forrige uke at de har forholdt seg til ikke mindre enn fem ulike byråder i løpet av de siste tolv årene.

– Vi har fått nok av løfter, og etterlyser et realitetsvedtak, sa Heggernes til de fremmøtte.

Han sier videre at byrådet nå må fjerne all usikkerhet.

– Det er viktig at vi ikke på nytt kommer i en situasjon der toget har gått fra stasjonen, før Bergen kommune har bestemt seg for om de vil være med eller ikke. Det vi trenger nå er et realitetsvedtak i bystyret om at Bergen kommune ønsker å bygge kulturhuset i samarbeid med Hordaland fylkeskommune, sa Heggernes til forsamlingen.  

Skal åpne i 2020

Julie Andersland, byråd for klima, kultur og næring, beroliget kulturlivet i Åsane om at de allerede er på banen.

– Vi er på toget. Det har ikke gått ifra oss, understreket hun på møtet.

Til Åsane Tidende sier byråden at de har et tett og godt samarbeid med fylkeskommunen om å få på plass et kulturhus samlokalisert med den nye videregående skolen i bydelen.

– Arbeidet er allerede godt i gang, og i løpet av våren skal vi bli enige om romprogram. Til høsten skal vi avklare avtale om husleie, forteller hun. 

– Skolen er planlagt ferdig i 2020. Står kulturhuset ferdig til samme tid?

– Kulturhuset kommer til å stå ferdig og være klar til åpning samtidig med den videregående skolen. Begge deler er klare i 2020, dersom alt går dette planen, sier Andersland.

– En gledelig bekreftelse

Heggernes er fornøyd etter møtet på kultursenteret.

– Byråden hadde et tydelig budskap. Hun bekreftet at samarbeidet mellom kommunen og fylket er i gang, og at kulturhuset skal komme sammen med den nye skolen, sier Heggernes.

Lederen for Åsane kulturråd fremhever at dette er gode nyheter, og en gledelig bekreftelse for det frivillige kulturlivet i bydelen.

– Ifølge byråden skal kulturhuset åpne samtidig som skolen, og etter planen er dette i 2020. Dette er vi selvfølgelig glade for, sier Heggernes med et smil.

 

Les hele artikkelen i papirutgaven av Åsane Tidende som ble utgitt onsdag 23. mars. 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker