Lokalavis for Åsane og omegn!
  • - LIVREDDE FOR NEDRYKK: Bergen Nord trenger slike scener denne sesongen for å unngå å rykke ned. Her jubler Even Amble for scoring

Blir det jubelsesong for de lokale lagene?

Massenedrykk grunnet regelendringer i seriesystemet bekymrer de lokale trenerne.

Seriestarten er kun tre dager unna. Nytt spilleoppsett og regelendringer fra NFF gjør at ingen lag fra verken 3- eller 4. divisjon kan rykke opp.

Halvparten av lagene forsvinner i tillegg ned en divisjon som følge av endringene i seriesystemet. Det kan koste dyrt for blant andre Bergen Nord.

– Vi har tro på en god sesong, og selv om vi i utgangspunktet ikke ville hatt ambisjoner om å rykke opp, er det jo trist med denne omleggingen som gjør at ingen rykker opp, men veldig mange rykker ned, og da blir det fort en kamp for å overleve denne sesongen, fortsetter Brekke, som går inn i sin fjerde sesong i Salhus.

Han innrømmer at frykten for å forsvinne ned en divisjon, som er langt mer reelt nå som dagens Oddsen-liga skal over fra fire til to avdelinger og får ringvirkninger som forplanter seg nedover i seriesystemet, er stor.

– Jeg sitter med en følelse av at dette er litt unødvendig. Obos-ligaen burde heller vært utvidet med to lag, det kunne løst alt. I stedet skaper NFF et jordskjelv nedover i divisjonene. Vi sliter nok med å rekruttere spillere til Salhus fra før, og er livredde for å rykke ned til 5. divisjon.

Han utdyper:

– Det har vært krevende å lokke spillere til Salhus, men vi er optimistiske. Vi har et veldig ungt lag i år, men en bedre arbeids- og lagmoral denne sesongen.

– En god tropp

Jan Eivind Brudvik, som er Tertnes-trener, sier dette om endringene i seriesystemet:

– Kan godt være det er en riktig avgjørelse, men merkelig at noe som blir vedtatt 1. mars, trer i kraft allerede nå. Hvorfor ikke vente til neste sesong, sier han.

Han ser uansett positivt på den kommende sesongen for et Tertnes som har mistet flere sentrale spillere før årets sesong.

– Vi har en tynn tropp, og tåler ikke mange skader. Men vi har en god tropp.

Halvparten av lagene i 3. Divisjon rykker ned.

– I praksis kan flere lag være ferdigspilt allerede før høstsesongen. Maks fem lag holder seg, og det blir naturlig å ha ambisjon først og fremst om å holde seg i divisjonen.

– Vi får en knalltøff åpning i alle fall, og møter Sotra, Åsane og Lyngbø de tre første kampene.

– Må være realistiske

Også i 5. Divisjon rykker halve serien ned. Hovding-trener Thomas Mørk ønsker å kjempe i toppen.

– Topp fem er målet, spillerne snakker om opprykk, men vi må være litt realistiske også med tanke på at vi så vidt holdt oss i fjor. Vi er i ferd med å bygge opp laget på nytt med mange unge spillere, og har en stor tropp i år. Vi må uansett klare topp fem for å holde oss.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Spillere ut og inn før 2016-sesongen:

Bergen Nord: Serieåpner hjemme mot Follese

Spillere inn: Stian Knutsen (egen stall), Ole Martin Reigstad (egen stall), Nicklas Mikalsen, Patrik Eriksen (Arna-Bjørnar), Jonas Bogetveit (egen stall), Liam Callan (egen stall)

Spillere ut: Kristoffer Nilsen (Tertnes), Stefan Johannesen (Militæret), Mads Terkelsen (lagt opp), Adrian Pizarro (Varegg)

Tertnes: Serieåpner hjemme mot Sotra

Spillere inn: Sebastian Brudvik (egen stall), Kristoffer Nilsen (Bergen Nord), Stefan Storvik (egen stall), Edmound Chappy (Varegg), Desmond Chappy (Valdres)

Spillere ut: Thomas Flesland, Thomas Johannesen, Steffen Olsen, Ivar Mykkeltvedt

Hovding: Serieåpner borte mot Kvernbit

Spillere inn: Benjamin Myrtvedt (Smørås), Nicolas Haukeland (Åsane), Mathias Bjørnø (Åsane), Thomas Kallekleiv (Åsane), Ibrahim Zandi (Arna-Bjørnar)

Spillere ut: Raymond Nesse (Follese), Vilhelm Nymark (lagt opp), Magnus Verlo (Kvernbit), Sindre Salmonsen (lagt opp), Christoffer Brekke (Arna-Bjørnar)

Flere lokale lag skal i aksjon til helgen:

Flaktveit – Rosendal

Sleipner – Bergenskameratene

Eidsvåg – Valestrand/Hjellvik 2

Åsane 2 – Nymark

Arna-Bjørnar 2 damer – Bergen Nord/Hovding damer

Sotra 2 damer – Flaktveit damer

 

 

 

Relaterte saker