Lokalavis for Åsane og omegn!
  • PÅ TRENING: Kjersti Jørgensen Sandnes skriver om hvordan det billige påskesnopet påvirker sommerkroppen 2016, og om pinlige opplevelser på treningssenteret. (Illustrasjon Sigve Solberg)

Dårlig nytt for sommerkroppen 2016

Vi er midt inne i den verste tiden på hele året. Nei, jeg snakker ikke om våren, våren er da vitterlig årets BESTE tid. Men sammen med fuglekvitter og påskeliljer i emning, bringer våren med seg den aller verste tiden for kroppen vår!

For når kroppen har hatt jul og julefeiring med alskens feite middager og gode kaker, så varer jula helt til påske! Så står det skrevet! Og i påsken er alt lov! Denne påsken dyttet sågar priskrigs-butikkene smågodt ned i halsen på oss! Her hjemme satt vi med hver vår is-boks full av smågodt! Gubben og jeg! Var det priskrig så var det priskrig! Men mens jula varer helt til påske, er ikke påsken like snill! Påsken går nemlig rett over i «bikini-sesongen». Og med julefeiring som varer helt til påske, samt smågodt til kvalmende høyder, ser det ikke så bra ut for «Sommerkroppen 2016».

Men det er jo derfor vi har treningssenter, og det er jo derfor jeg trener. For at kroppen skal holde seg sånn noenlunde sammen til å kunne opptre i en bikini, som en slags sommerkropp 2016. Nå vet jeg ikke helt om det er innafor å snakke om sommerkropper tyve ditt og datt når man er 40+, men det er jo kroppen, som skal bli fin til sommeren, og vi er jo i 2016. Og om noen mener det muligens er litt VEL sent å få skikk på kropper som har passert middagshøyden, så dem om det! Man skal aldri gi opp, for da har man tapt!

Men så var det treningen da, og den dusjingen. For når man som jeg, liker å trene før eller etter jobb, så må man nesten dusje på treningssenteret. Og sånt kan by på traumatiske hendelser.

For når man skal dusje på treningssenteret må man regne med andre mennesker.
Og da kan det jo være lurt å passe på at leggene er sånn noenlunde akseptable, og ikke ligner en frittvoksende jungel. Noe som lett kan skje på vinterstid under mye klær.

For jeg kan love deg at å havne i dusjen sammen med en ung, veltrent, solariebrun jentunge, tidlig en mandags morgen, samtidig som man oppdager at de melkehvite leggene ens har et virvar av uregjerlige hår, ikke er en god opplevelse. Det blir ingen god start på uken når man sammenligner glattbarberte brune legger med melkehvite jungel-legger! Man lærer seg fort å holde orden på egne legger, etter en sånn mandag.

Og når man først er kommet inn i den der dusjingen på treningssenteret går det som en lek. Plutselig er man så «hjemmevant» der at det går utover anstendigheten. Det opplevde jeg den gangen jeg rett og slett smatt inn i dusjbåsen uten å ta med meg håndkle. Det var tomt i garderoben og jeg var blitt altfor vant til å dusje på treningssenteret. Alene i garderoben og i egne tanker tok jeg med dusjsåpen og svinset inn i dusjen. Vel ferdig kikket jeg på knaggrekken i dusjbåsen. Den var tom. Og der sto jeg kliss våt og kliss naken. Garderoben som var så øde når jeg gikk i dusjen var slett ikke øde lengre. Det var muligens en treningstime som var slutt, haugevis av kaklende unge jenter og damer fylte nå garderoben, og jeg måtte bite i det sure eplet og gå naken og våt ut til dem for å finne benken og mitt håndkle! Det var siste gangen jeg gikk i dusjen uten håndkle!

Men den mest traumatiske opplevelsen var nok den gang jeg entret dusj-båsen og ble møtt av et sammenrullet, men dog, brukt damebind på gulvet!

Ikke det at et sånt syn tar livet av meg, men jeg fikk tidenes dilemma. For hva gjør man når det ligger et brukt sammenrullet damebind på gulvet foran deg, og det ute i garderoben finnes to andre damer. Jeg kunne jo bare dusjet og oversett det. For det fristet overhode ikke å nærme seg «utysket».  Men hva da om en av de andre damene entret dusjen? De ville jo da anta at dette bindet var mitt!! Og selv om jeg påsto annet ville det nok fremdeles være muligheter for at jeg fikk skylden.
Samt selv om ingen av damene der ute skulle dusje, ville det jo fremdeles være muligheter for at nye damer kom inn, gikk i dusjen, så bindet, og la to og to sammen med meg som sto der ute og kledde på meg med vått håndkle på benken. Jeg ble altså stående i uvisse der inne, før det slo meg at om noen kom inn i dusjen og fant meg stående og stirre på et sammenrullet brukt damebind kanskje var enda verre en tidligere skisserte scenarier.

Jeg åpnet døren til garderoben og innlemmet mine garderobepartnere i problemet.

«Ehrm, hva GJØR man egentlig når man finner et brukt sammenrullet damebind i dusjen??» Den unge damen i garderoben sperret opp øynene og gispet! «Er det mulig??» Den litt eldre damen fnyste og grøsset litt, før hun kom meg til unnsetning med en god bunke papirhåndkler. «Bruk disse her du» sa hun bryskt, og jeg fikk fjernet hele «utyske». Dilemma løst.

Det er altså vår, og tid for innstramming av sommerkroppen 2016. Hvordan du velger å gjøre det får bli din egen sak. Men ønsker du deg litt drama mens du strever med å få kroppen sommerklar, ja så er det bare å ta en tur i dusjen, på treningssenteret!

Andre saker