Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GULL: Tertnes EM-gullet hjem til Åsane. Her er skolekorpset i Frankrike dagen etter bragden.

– Helt uvirkelig

– Stemningen stod i taket. Et minne for livet, sier Martha Eikemo Andersen i Tertnes-korpset etter den uventede triumfen i Frankrike.

Tertnes skulle forsvare Norges ære under årets EM for skolemusikkorps i Lille. Det endte med gull for den regjerende Norgesmesteren.

– Det gikk ikke helt opp for meg da vi fikk høre at vi hadde vunnet. Det var en helt ny erfaring for oss å delta i et EM, og vi kjempet mot korps på et høyere nivå enn tidligere. Stemningen stod i taket, fortsetter Andersen.

– Vi hadde ikke ventet å vinne hele greien. Helt uvirkelig, og den største prestasjonen vår noensinne. Helt fantastisk og en minne for livet-opplevelse, jubler hun.

De fikk i tillegg en helt spesiell mottakelse på Flesland da de landet mandag ettermiddag.

– Veldig spesielt og utrolig stemning. Vi ble tatt i mot som helter, ler hun.

– Å spille foran et stort publikum på en slik scene var utrolig. Det var en helt ny opplevelse for oss.

– Vi turde ikke håpe på å vinne

Leder i Tertnes skole musikkorps, Ingunn Bratland, forteller om en helt spesiell opplevelse i den nordfranske byen.

– Dette var noe vi overhodet ikke turde å håpe på. Vi visste ingenting om de andre korpsene før vi dro. Med kritiske supportere i salen var vi heller ikke sikker etter at konkurransen var gjennomført, og det var en spent gjeng som ventet på dommernes avgjørelse.

– Stemningen var fantastisk, og vi har vel ikke helt landet enda, oppsummerer hun.

Vil bruke youtube-videoer

Hun legger ikke skjul på at triumfen definitivt står blant korpsets største prestasjoner.

– Det er stort hver gang vi vinner en konkurranse, men helt klart tror jeg dette må være noe av det største. Vi har tross alt vært ute i Europa og fått vist hva vi er gode for. Vi fikk kjempegod respons fra dommere og publikum, forteller hun.

– Vi har etter opptreden vår også fått en henvendelse fra en utenlandsk radiostasjon som ønsker å bruke noen av de mange opptakene av Tertnes skoles musikkorps som ligger ute på youtube. Det er veldig artig.

– Privilegerte

– Hvordan var reaksjonen når dommerne ropte opp dere som vinnere?

– Det var jubel, glede og gledestårer. Jeg tror faktisk ikke det har gått opp for alle musikantene hvor privilegerte de er som får oppleve dette.

Erlend Stenhjem sitter i styret i korpset, og var med på festen i Frankrike.

– Helt utrolig. Denne triumfen er det absolutt største de har gjort. En stor anerkjennelse, og en sterk opplevelse, sier han om det unge skolekorpset som er fra 11-19 år gamle.

Han viser til store kontraster fra tidligere konserter dette året, til årets klimaks på den internasjonale scenen Frankrikes tiende største by i befolkning.

– Vi spilte i en hall i Sotra for noen uker siden. Nå stod vi på scenen i Lille og spilte om EM-tittelen. Kontrastene er store, og dette var en fantastisk opplevelse for Tertnes.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker