Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ENDELIG: Marcus Stueland gikk hele forrige sesong uten seriemål. – Han fortjente denne, sier Kjetil Knutsen.

Endelig scoret Stueland

Sist Marcus Stueland (24) scoret var mot Bengt Sæternes og Egersund i 2014. Nå ble han matchvinner mot den tidligere Brann-spissens Sandnes Ulf.

– Vanvittig deilig. Vi har et bra tak på Sandnes, og det var utrolig viktig å snu trenden raskt etter et par skuffende resultater i det siste, sier Stueland til Åsane Tidende.

Vingen fikk lite spilletid i fjor, og har for det meste slitt benken også denne sesongen. Mot Sandnes Ulf fikk han 15 minutter som innbytter og takket for tilitten med å gi oransjetrøyene 0-2 på tampen.

– Vi leverte en solid kamp, og Eirik Østgård stod som en levende vegg. Dette var kanskje årets tøffeste bortekamp. Da smaker det godt å reise hjem med tre poeng. Stemningen er fantastisk i garderoben nå, sier han.

Første siden 2014

Mannen som scoret et tosifret antall mål flere sesonger på rad, gikk hele fjoråret, dog med begrenset spilletid, uten å finne nettmaskene. Når han først scoret seriemål igjen, var det like greit å gjøre det mot et lag ledet av samme trener han gjorde mål mot sist.

– Jeg scoret i cupen i fjor, men mitt siste seriemål var mot Egersund, den nest siste kampen da vi rykket opp fra 2. divisjon. (Sæternes var Egersund-trener da, journ.anm.) Jeg føler at jeg nærmer meg en startplass, og det var vanvittig deilig å kjenne på følelsen av å score igjen, forklarer han.

– Varmer hjertet

Kjetil Knutsen var spesielt glad på Marcus Stuelands vegne.

– Dette fortjente han. Han er en lojal, meget god spiller som alltid leverer. Det varmet hjertet mitt at han fikk seg en scoring i dag, sier Knutsen.

– Vi var veldig godt forberedte på kampen, og selv om Åsane-guttene ikke er vant til 25 grader og steikende sol, presterte vi solid i en hard batalje. Vi utnyttet rommene vi fikk bra og forsvarte oss komprimert mot et lag med mange gode enkeltspillere.

Toppscorer Geir Andre Herrem er i fyr og flamme om dagen, og brukte bare åtte mintter på å gi gjestene ledelsen. En strålende Soltvedt-pasning i bakrom, fant Jærbuen som tok med seg ballen på kassen og hamret inn ledermålet.

Tre minutter før slutt avgjorde Stueland etter klønete keeperspill av Sahlgren i Sandnes-buret. Førstnevnte plukket opp returen og sikret en råsterk bortetriumf for martyrene.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Kampfakta:

Sandnes Ulf – Åsane 0-2 (0-1)

Sandnes stadion

Mål:

0-1: Herrem 8,

0-2: Stueland 87,

Åsane: Eirik Østgård, Martin Ueland, Eirik Wollen Steen, Sindre Austevoll, Roni Peiponen, Joachim Soltvedt, Vegard L. Moberg, Stian Nygard (Simen Lassen 83,) Joakim Hammersland, Kristoffer Nesse Stephensen (Niklas Lerpold 61,) Geir Andre Herrem (Marcus Stueland 77,)

Andre saker