Lokalavis for Åsane og omegn!
  • POLITIET BEKREFTER: Politioverbetjent og seksjonsleder Stig Slaatten bekrefter at to 16-åringer er tatt for en rekke innbrudd i Åsane.

16-åringer tatt for innbruddsraid

To 16 år gamle asylsøkere er tatt for en rekke innbrudd i Åsane. Duoen ble pågrepet natt til søndag etter en politiaksjon i Selvikveien, hvor 16-åringene hadde brutt seg inn i flere boliger.

Det bekrefter seksjonsleder ved Bergen nord politidistrikt, Stig Slaatten til Åsane Tidende.

De to unge gjerningsmennene, skal ha tatt seg inn i minst fire boliger i området Glaskaret, Selvikveien og Vinddalen i tidsrommet lørdag kveld og natt til søndag.

Politiet satte i gang søk etter å hå fått melding om innbruddene.

- Vi hadde med oss hundepatrulje og fulgte sporene. De to 16 år gamle guttene ble pågrepet like ved Jordalsvannet etter en intensiv aksjon. De var kliss våte etter å ha svømt rundt en odde i et forsøk på å komme seg unna politiet. En av de to skadet også ryggen i fluktforsøket etter å ha hoppet ned en skrent, sier Slaatten. 

Fant tyvegodset

Politiet fant mengder med tyvegods etter pågripelsen.

- Tyvegodset stammet fra innbruddene i helgen og er tilbakelevert til rette vedkommende, sier Slaatten.

En av de to 16-åringene skal også være mistenkt for å stå bak fire innbrudd i Salhusområdet for få uker siden. Det er andre gang han blir pågrepet for boliginnbrudd.

– De vil også bli sjekket opp mot andre kriminelle handlinger i bydelen, sier Stig Slaatten.

Ungdommene er tilknyttet et asylmottak i en annen bydel i Bergen. De er begge fra Algerie.

Løslatt mot meldeplikt

Grunnet gjerningsmennenes alder ble 16-åringene løslatt.

- De er løslatt mot meldeplikt. Grunnet deres unge alder er det strengere regler og mange hensyn å ta. Vi håper og tror de vil holde seg i ro til saken kommer opp. I mellomtiden vil vi fortsette etterforskningen, sier overbetjenten som understreker at barnevernet er koplet inn i saker.

- Det skaper vel likevel en trygghetsfølelse for folk at innbruddstyvene er tatt?

- Det er trist at så unge mennesker bryter seg inn i hus og de må selvsagt få hjelp, men klart at det er viktig for folks trygghetsfølelse at innbruddene nå er oppklart. Vi er også veldig glad for at gjerningsmennene er tatt.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no