Lokalavis for Åsane og omegn!
  • JUBEL: Geir Andre Herrem og Kristoffer Nesse Stephensen kunne juble over et prefekt samarbeid og en leken 3-0-seier over Fredrikstad.

– Han er mer enn god nok for Tippeligaen

– Kan pressen skrive Steffen Lie Skålevik inn i Brann, er det ingen grunn til at de ikke kan gjøre det samme med Geir Andre Herrem. Han er mer enn god nok for eliteserien.

Det sier Herrems spissmakker Kristoffer Nesse Stephensen til Åsane Tidende. For to-målsscorer Herrem var naturlig nok mannen media ville snakke med etter sitt syvende seriemål på ni kamper da tabelljumbo Fredrikstad fikk stryk og ble sendt hjem fra Myrdal med 0-3 i bagasjen.

Nesse Stephensen er ikke i tvil om at jærbuen er god nok for større oppgaver.

– Det er en fryd å spille sammen med Geir Andre. Han er ekstremt bevegelig og alltid lett å finne i boksen. Han er i kjempeform, fortsetter den tidligere Sogndal-spilleren.

– Er han god nok for Tippeliga-spill?

– Bergenspressen skrev Steffen Lie Skålevik inn i Brann i fjor. Det er ingen grunn til at de ikke kan gjøre det samme med Herrem. Han er bedre, og mer enn god nok for både Brann og Tippeligaen.

– Han får stå i søkelyset, det fortjener han. Jeg stortrives i alle fall i Åsane og skal ingen steder. Vi er en fantastisk gjeng som har prestert veldig bra sammen.

To Nesse-målgivende

Han var selv en av kampens giganter og serverte Herrem 1-0-målet, før han ordnet straffesparket som Martin Ueland satte i mål.

– Jeg føler meg selv i veldig god form, og får mye tillitt. Klart det har vært en spesiell sesong med tanke på at jeg var ute med skade i nesten fem måneder, men jeg kommer bare til å bli bedre og bedre, sier han.

– Vi var fullstendig overlegne i dag og ødelagte Fredrikstad. Vi møtte et lag uten mental styrke, som spilte for seg selv, og vi kunne fort vunnet mer, påpeker han.

– Tenker ikke på andre klubber

Geir Andre Herrem tar superformen med knusende ro.

– Jeg er i min beste alder og spiller vel min beste fotball på mange år. Det flyter bra om dagen, og vi gjorde en veldig solid kamp, sier han.

– Jeg prøver å ikke tenke noe på eventuelle rykter om andre klubber. Jeg har det veldig bra i Åsane, og tenker kun på det. Vi er en gjeng som har mer erfaring enn i fjor, og i dag skapte Fredrikstad knapt en sjanse.

– Ondt i magen

Fredrikstad-trener Jan Halvor Halvorsen, var svært langt nede etter at klubben som av mange var tippet i toppen, aldri var i nærheten av å ta med seg noe som helst fra Myrdal.

– Vi ga bort alt for enkle mål, og det skuffet meg. Jeg fikk litt ondt i magen av hele prestasjonen, men dette er mitt ansvar, sier han etter at storklubben falt til bunns i Obos-ligaen.

– Åsane er et veldig godt lag, og vi visste at vi ikke kom til å få noe gratis. Vi tapte mye dueller, men spillerne må for alvor gå i seg selv nå og ta seg godt i nakken, sier han.

Åsane var best i alt mot et syltynt Fredrikstad på Myrdal. Herrem ga vertene fortjent føringen etter 35 minutter. Storscoreren rev seg løs fra Fredrikstad-forsvaret og stanget kontant inn 1-0 etter etter strålende Nesse Stephensen-innleg.

Samme mann ordnet 2-0 like etter hvilen. Senai Hagos, som gjorde en god kamp for de oransje, serverte et perfekt innlegg langs bakke. Herrem kunne enkelt sette inn Åsanes og sitt andre for dagen. Etter 67 minutter var ydmykelsen komplett når en meget god Nesse Stephensen var først på en ball inne i gjestenes 16-meter. Han ble lagt i bakken og dommeren pekte korrekt på krittmerket.

Martin Ueland bommet sist, men var sikker denne gangen og sikret 3-0 til et Åsane som beholder sin knallsterke 4. plass på tabellen. Åsane kontrollerte inn resten av matchen, og slapp gjestene fra plankebyen omtrent ikke til noe som helst etter en maktdemonstrasjon på eget gress.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Kampfakta:

Åsane – Fredrikstad 3-0 (1-0)

Mål.

1-0: Geir Andre Herrem 35,

2-0: Geir Andre Herrem 53,

3-0: Martin Ueland 67,

Åsane: Eirik Østgård, Martin Ueland, Sindre Austevoll, Fredrik Pallesen Knudsen, Roni Peiponen, Joachim Soltvedt, Stian Nygard, Vegard L. Moberg, Senai Hagos (Marcus Stueland 83,) Kristoffer Nesse Stephensen (Simen Lassen 72,) Geir Andre Herrem (Joakim Hammersland 72,)

Andre saker