Lokalavis for Åsane og omegn!
  • JAAA!: Niklas Lerpold og Martin Ueland kunne slippe jubelen løs etter at førstnevnte sikret poengdeling fire mintter på overtid.

Spissens første mål på ti måneder:

Lerpold reddet Åsane

Niklas Lerpold gjorde sitt første mål siden 12. august på Brann stadion, og reddet 1-1 mot Levanger fire minutter på overtid.

– Det betyr enormt mye å endelig score mål igjen. Klart det har vært en frustrerende tid med lite spilletid, når du ønsker å bidra og starte kamper. Men, det er vanskelig å klage på lite spilletid når spissene våre har prestert så bra lenge, sier Lerpold til Åsane Tidende. Hans siste scoring kom i 2-2-oppgjøret mot Brann på Stadion tilbake i august for knappe ti måneder siden.

Den tidligere Arna-Bjørnar-spissen hamret inn mål i opprykksesongen, men fant kun veien til nettmaskene fire ganger i serien hele forrige sesong.

Spissen har som i fjor slitt mye benken denne sesongen, men sikret et uhyre viktig poeng på en dag der Geir Andre Herrem var usynlig, langt inn i overtiden mot bronseplasserte trøndere.

– Det var en strålende assist av Martin Ueland, og dette målet gir meg selvtilitt. Det har vært uvant å spille så lite som jeg har gjort, men utrolig godt å komme inn i dag å bidra til et godt resultat mot et av topplagene, fortsetter mannen som har to cupscoringer mot Tertnes å vise til før dagens overtidsscoring.

– Fantastisk for han

Joakim Hammersland roser dagens helt.

– Jeg er kjempeglad på Niklas sine vegne. Fantastisk for han. Han er en veldig viktig spiller for oss.

– Jeg synes vi gjorde en god første omgang, men vi trenger enda mer sluttprodukt. 1-1 var et fortjent resultat, og vi er fornøyd når vi kampen ble slik den ble.

Ueland-målgivende

Martin Ueland serverte Lerpold lekkert da Arna-gutten på ekte goalgetter-vis, vendte opp og smalt ballen i hjørnet fra elleve meter.

– Jeg vurderte ikke å skyte når jeg så at Niklas var i så god posisjon. Alle vet hvor bra han kan levere på sitt beste, og det målet betydde nok mye for han, sier Ueland.

– Vi ble litt kriget i senk etter pause, men fikk med oss et viktig poeng.

Åsane var brukbare før hvilen og dominerte mot et Levanger-lag som skapte ingenting i solskinnet på Myrdal. Det ble imidletid mye nesten for de oransje, og kampen skiftet fullstendig karakter etter pause.

Trønderne satte opp tempoet, og tvang et rystet hjemmelag til å legge seg lavere i banen. Benjamin Stokke bredsidet inn Levanger ledermål etter 75 minutter, og kontrollerte alt på Myrdal.

Så valgte Kjetil Knutsen å kaste inn sinn tidligere storscorer i jakten på utligningen. Fire minutter på overtid fant Lerpold nettmaskene for første gang på nesten ett år, og sikret uavgjort, noe ufortjent, mot et sterkt Levanger-lag i Bergen.

Åsane krøp dermed opp på 4. plassen på tabellen foran 720 tilskuere.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Kampfakta:

Åsane – Levanger 1-1 (0-0)

Mål:

0-1: Benjamin Stokke 75,

1-1: Niklas Lerpold 90 (+4)

Åsane: Eirik Østgård, Martin Ueland, Eirik Wollen Steen, Fredrik Pallesen Knudsen, Mads Songve (Sindre Austevoll 82,) Senai Hagos (Joakim Hammersland 67,) Vegard L. Moberg, Stian Nygard, Joachim Soltvedt, Joakim Hammersland, Kristoffer Nesse Stephensen (Niklas Lerpold 83,) Geir Andre Herrem

 

Andre saker