Lokalavis for Åsane og omegn!
  • MÅLMASKIN: Alexander Dang innrømmer at Åsane er en interessant klubb. Trond Bjørndal bekrefter interesse. – Han scorer mål når han får sjansen, sier han.

Denne mannen kan bli Åsanes nye spiss

– Åsane er interessant, men spilletid er viktigst, sier Alexander Dang (26) om overgangsryktene.

Åsane har vist interesse flere ganger tidligere. Nå innrømmer Sotra-spissen at det kan være på tide å prøve seg på et høyere nivå.

Storscoreren fra Laksevåg har hamret inn over 150 mål for Hovding, Vadmyra og Sotra i løpet av sine siste fire sesonger. Juvelen gjorde hele 41 mål for Sora forrige sesong, og har fortsatt å finne nettmaskene denne sesongen. Om det blir Åsane, er imidlertid usikkert.

– Jeg har fått mange henvendelser de siste sesongene. Egentlig fra de fleste, bortsett fra Brann. Åsane er helt klart interessant, de er det beste laget i byen etter Brann, sier han.

Dang skal etter planen trene med klubben den siste uken i juli. Han er usikker på om et eventuelt klubbskifte midt i sesongen er gunstig.

– Jeg er blitt 26 år, og må begynne å vurdere hva jeg ønsker, men tilbudet skal være riktig. Jeg reiser ikke fra Sotra til en ny klubb for å sitte på benken. Åsane har vist interesse før, men de har gode spisser og jeg trenger spilletid og tillitt i min neste klubb.

– Vurderer andre klubber

For den tidligere Hovding-spissen ser ikke nødvendigvis kun etter klubber i Bergen.

– Jeg vil vurdere andre dersom det kommer tilbud fra klubber utenbys. Det kan komme flere gode muligheter etter sesongen, men alt handler om å ta det riktige valget, og få spilletid. Men klart, Åsane er en veldig interessant klubb, sier han.

Trond Bjørndal sier dette om storscoreren, som frem til nå kun har spilt 4.- og 3. divisjonsfotball.

– At han kan score mål, er det ingen tvil om. Vi ønsker å se han på trening, få et bedre inntrykk av spilleren og se om han også kan komme seg til scoringsmuligheter på et annet nivå. Han er en spennende spiller som vi vurderer, fortsetter Bjørndal.

Han bekrefter samtidig at det ikke har kommet inn noen konkrete forespørsler på toppscorer Geir André Herrem.

– Det er ikke noe nytt rundt han, og det har ikke kommet konkrete henvendelser, kommenterer Bjørndal.

Stueland ferdig

Bjørndal bekrefter at Simen Lassen, Niklas Lerpold, Marcus Stueland og Jahn-Ove Wiik har fått tilatelse til å snakke med andre klubber, men utelukker ikke at de også kan bli værende.

– Disse spillerne har fått mindre spilletid enn de selv ønsker, og vi vil ikke stoppe utviklingen deres. Det bør ikke mangle på tilbud til noen av disse, for det er meget gode spillere som har tilført mye både på og utenfor banen, forteller han.

Marcus Stueland sier til Åsane Tidende at han er ferdig i klubben.

– Jeg har gitt beskjed og er i dialog med ny klubb. Det blir en annen klubb i bergensområdet, sier han. Dermed kan det tyde på at den talentfulle vingen ender i Nest-Sotra, Fyllingsdalen eller Fana.

– Det er vemodig å forlate en klubb jeg har vært i så lenge, vært med å bidra til å få klubben opp fra bunnen av 2. divisjon og opp til Obosligaen. Nå er det dessverre nødvendig å skifte klubb for å få spille fotball igjen, sier Stueland, som scoret ett mål for de oransje denne sesongen.

– Alltid valgt andre

Han minnes to frustrerende sesonger.

– Jeg føler at jeg hele tiden har vært i nærheten av en startplass, men treneren har alltid valgt andre, og det endret seg ikke. Jeg var ofte nærmest, men fikk aldri sjansen og det er skuffende, sier Stueland, som har mange sesonger bak seg i Åsane. Jeg har hatt en fantastisk tid i Åsane, men nå er det slutt.

– Til slutt fungerte ikke dette for meg, og det blir spennende å ta fatt på nye oppgaver, sier han, uten å ville røpe hvilken klubb som kommer til å signere han, men det vil skje innen kort tid, avslører han.

Jahn-Ove Wiik kommer mest sannsynlig til å forlate Åsane, som BA omtalte i går, mens både Niklas Lerpold og Simen Lassen kan være de to neste ut portene på Myrdal.

– Jahn-Ove Wiik har betydd enormt mye for oss, men han er ikke like ung lenger, og har ikke fått mye spilletid i år. Vi ønsker at han skal få spille kamper, avslutter Bjørndal.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker