Lokalavis for Åsane og omegn!
  • På stedet: Politiet var raskt på stedet etter at en mann lusket rundt på eiendommer i Selvikveien. (Foto: Ove Vangsnes)

Sperret inne mulig innbruddstyv

Ove Vangsnes tok bilen fatt og sperret inne mannen som snoket rundt i Selvikveien.

Det har vært flere innbrudd og tyverier i Selvikveien de siste månedene. Derfor er beboerne ekstra på vakt.

– «Løp ned og stans han» var beskjeden jeg fikk, sier Ove Vangsnes til Åsane Tidende.

Han forteller at det var broren og konen som først oppdaget den ubudne gjesten som lusket rundt blant boliger i nattemørket. De bor lenger inne i dalen, og konen hadde våknet om natten for å gå på do. Det var da hun fikk øye på et kjøretøy som lignet på en avisbil, men som ikke stoppet på den vanlige plassen.

– Normalt sett pleier de jo å kjøre bilen inntil postkassestativene, ta hånden ut, og legge avisene nedi, forklarer han.

Sperret veien

Vangsnes forteller at han begynner på jobb klokken halv fem om morgenen, og derfor allerede var på badet da han mottok telefonen. Broren sa at en mann hadde lusket i hagen til naboene, og at bilen hans stod gjemt bak en mur.

– Jeg løp ut, og kledde på meg mer eller mindre på vei ned bakken.

Da den mistenkelige mannen prøvde å stikke fra stedet, klarte Vangsnes akkurat å sperre veien med bilen sin.

– Jeg spurte hva han drev med, og mannen svarte at han bare så seg omkring. Så ba jeg ham rygge bilen opp på en parkeringsplass, for å se på innholdet i bilen.

Uvedkommende skal ha hatt to fjernsyn, en borremaskin og en Stiga snowracer, som han påstod var hans eiendeler. Politiet ble varslet, og kom raskt til stedet. De har så langt fått bekreftet at tv-apparatene er stjålet og jobber med å finne eierne til akebrettet og borremaskinen.

Ikke første gang

Dette er det tredje grove tyveriet i Selvikveien på kort tid, men Vangsnes konstaterer at han føler seg trygg her.

– Hva tror du blir konsekvensene av dette? 

– Jeg tror alle som bor her kommer til å følge ekstra nøye med på hvem som beveger seg i området, og ikke la noe av verdi ligge utenfor boligen.

Beboerne i Selvikveien har også dannet en egen Facebook-gruppe, hvor de deler viktig informasjon om hendelsene.

Av

Siri Ahmer