Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GIR ALT: Olivia (3) deltok på Horisont-lekene lørdag, og synes det var aller kjekkest å kaste spyd. Cidi Nzita viser henne hvordan hun skal kaste.

  • IKKE ENKELT: Caroline (4) synes det var både kjekt og vanskelig å kaste ball. – Det var ikke enkelt å treffe kurven, sier fireåringen.

  • VANT DRAKT: Tobias (13) vant straffesparkkonkurransen i regi av Åsane fotball under Horisont-lekene. Geir André Herrem overrakk premien som var en signert Åsane-drakt. – Veldig kjekt, stråler 13-åringen. 

– Kjempegøy å kaste spyd

Olivia (3) storkoste seg på Horisont-lekene sammen med over 600 andre barn lørdag. – Jeg liker å både løpe og hoppe, men det var spyd som var aller gøyest, sier Olivia som fikk kyndig veiledning av Cidi Nzita i Norna-Salhus.

På lørdag gikk Horisont-lekene av stabelen for aller først gang. Arrangementet i år er inspirert av OL i Rio, og de over 600 barna som deltok fikk prøve en rekke ulike friidrettsøvelser som hekkeløp, sprint, lengde, høyde, kulestøt og spydkast.

– Vi er kjempefornøyde med antall barn som deltok. Alle aktiviteter foregikk utendørs, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, sier Trine Gunnlaugsson, markedssjef på Horisont.

Hoppet på madrass

Det var ingen tvil om at ungene storkoste seg, til tross for at været ikke var helt på topp. Caroline (4) synes det var kjekt med aktiviteter på lørdag.

– I dag har jeg både sparket og kastet ball. I tillegg har jeg hoppet lengde og på madrass, sier hun.

Med madrass mener fireåringen høydehopp.

– Jeg likte aller best å hoppe på madrass, og det aller vanskeligste var å treffe kurven da jeg skulle kaste ball, forteller hun.

Kjøpesenteret har samarbeidet med friidrettsklubben Norna-Salhus om å gjennomføre lekene. Representanter fra klubben ga barna veiledning under alle øvelsene. Cidi Nzita viste deltakerne hvordan de skal kaste spyd.

– Det er helt herlig å være med på å gi barna gode opplevelser. Ungene koser seg, og det er kjekt å se at de har glede av å være ute og i aktivitet, sier Nzita.

Gunnlaugsson er glad for å ha fått Norna-Salhus med på arrangementet.

– De sitter på solid kunnskap om de ulike grenene i friidrett. Det er derfor midt i blinken at det er nettopp de som hjelper ungene. Deltakerne har nå fått forsøke en rekke idrettsgrener de aldri har vært med på tidligere, sier markedssjefen på Horisont.

Ikke redd for å snuble

Olivia (3) deltok på lekene sammen med Mathilde (10) og Alexandra (8).

– Jeg liker å både løpe og hoppe, men det gøyeste var å kaste spyd, sier treåringen.

Mathilde og Alexandra synes også spyd var morsomst.

– Ja, det var aller kjekkest, sier de to søstrene.

Ronja (7) og Live (9) synes derimot den beste øvelsen var hekk.

– Vi liker å løpe. Sprint er gøy, men hekk var absolutt morsomst, sier de to jentene.

Ingen av dem synes det var noe vanskelig.

– Nei. Det var ganske enkelt å komme over hekkene. Vi var aldri redde for å snuble, sier de og smiler.

Malin (10) forsøkte å støte kule for første gang.

– Dette var gøy, men det artigste så langt har vært å løpe hekk, sier hun til lokalavisen.

Åsane Tidende møtte Elida Maria (10) og Adele (8) da de skulle hoppe lengde.

– Jeg vil prøve en gang til, sier Adele og stiller seg bakerst i køen igjen.

De to jentene stortrivdes på Horisont-lekene, men hadde problemer med å velge én favorittøvelse av de ulike OL-grenene de fikk teste ut på lørdag.

– Alt er like gøy, og vi har testet hekk, sprint og lengde så langt, sier Adele.

Konkurrerte mot Herrem

Åsane fotball var også med på Horisont-lekene. De stilte med en straffesparkkonkurranse, og alle som kom til finalen fikk konkurrere mot Åsane-toppscorer Geir André Herrem. Tobias (13) stakk av med seieren, og vant en signert drakt.

– Fotball er gøy. Jeg har spilt lenge selv, sier 13-åringen.

Tobias spiller på Kvernbit, men heier på Åsane fotball i 1. divisjon.

– Hvem er den beste spilleren til Åsane?

– Han, sier Tobias og peker på Herrem.

13-åringen er, i likhet med Åsane-helten, spiss, og han synes ikke det var vanskelig å treffe mål under straffesparkkonkurransen.

– Nei, det gikk ganske greit, smiler han.

Åsane og Barcelona

Herrem synes det var kjekt å treffe de unge fotballspillerne på Horisont.

– Jeg husker selv hvor stort det var å møte dem jeg så opp til da jeg var ung. Dette betyr mye for barna. Det er kjekt å glede dem, og det var mange flinke straffeskyttere her i dag, sier Åsane-spilleren.

Tobias synes det var gøy å få en signert Åsane-drakt. Han følger med på de oransje, men det er Barcelona som er favorittlaget.

– Ja, de er litt bedre enn Åsane. Når jeg blir eldre har jeg lyst til å spille for Barcelona, sier draktvinneren med et stort smil.

Stemningen var på topp gjennom hele dagen. En rekke barn deltok på aktivitetene flere ganger, og Gunnlaugsson er strålende fornøyd etter lekene på lørdag.

– Mange trosset regnet for å delta. Vi har et stort torg der vi kan tilby utendørsaktiviteter for både store og små. Horisont-lekene er derfor absolutt noe vi ønsker å gjøre til en årlig tradisjon, avslutter Trine Gunnlaugsson.

 

Se flere bilder i papirutgaven til Åsane Tidende!

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker