Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ELSKER FART: Pål ‹Polly› Blytt har hatt et lidenskapelig forhold til bil hele sitt liv. Nå kommer fartskongen med kjendisbilen til Eikås i helgen. (Foto: Polly motorsport)

– Forbered deg på et heftig adrenalinkick!

Fartsrekorden er 407 km/t og Trans Am-bilen hans er kjent fra storfilmen ‹Børning›. Til helgen er Paal Arvid Blytt på lag med Åsane Tidende.

– Du vil garantert merke et greit sug i magen. Det kommer til å gå fort, men så er det jo begrenset hvor fort du kan kjøre på Eikås, så et sted rundt 170-200 km/t kommer vi nok opp i, sier fartskongen Pål ‹Polly› Blytt.

Kommende lørdag er det altså klart for Street legal-arrangement på Eikåsbanen med tidenes første journalistløp, som en brennhet oppvarming til familiedagene på Eikås motorsenter lørdag og søndag.

Åsane Tidende skal konkurrere på hjemmebane mot Bygdanytt, Os og Fusaposten og Nordhordland Avis. Drøye syv sekunder avgjør vinneren i kortløpet Dragrace.

– Dette er et artig engasjement fra Street Legal- og Amcar-miljøet, og jeg håper det blir stor stemning og masse folk på lørdag, fortsetter Blytt.

– Adrenalin

– Det kommer til å gå fort og du må forberede de på et heftig adrenalinkick. Om det er vått eller tørt dekke vil nok avgjøre mye i forhold til hvilken bil som kler forholdene best.

Han stiller i sin beksvarte Trans Am, som spilte en sentral rolle i filmen ‹Burning› og har blant annet gull i Silver State Classic-løpet i USA som bare ett av karrierens mange høydepunkter.

Bilbyggeren som i 2011 klinte til med fartsrekord på en testbane i Tyskland, (407 km/t, journ.anm.) er bare glad for å kunne bidra til å kaste litt glans over motorsport-miljøet i Åsane.

– Jeg håper jo at flere får øynene opp for denne sporten. Åsane har jo også Andreas Bakkerud, og dette arrangementet er en fin måte å vise hva dette handler om. Jeg får mange forespørsler, og det er klart at Trans Am-bilen bidrar til litt ekstra oppmerksomhet. Jeg gleder meg, sier han.

0-100 på to sekunder

– Hva er fartsrekorden din?

– 407 km/t, men bilen er god for enda høyere fart, og har flere målinger som slår den offisielle rekorden. Jeg har drevet med dette siden jeg var liten, og det handler alltid om at bilen skal gå litt fortere hver gang, ler han.

Blytt passerte 370 km/t under verdens raskeste landeveisløp på det Amerikanske kontinentet da han gjorte reint bord over Atlanteren for noen år siden, og er en legende i Street Legal-miljøet etter sine flere internasjonale triumfer.

– Det skal gå litt unna. På Eikåsbanen til helgen handler det også mye om taktikk, akselerasjon og reaksjonstid. På tørt føre kan vi fint gå fra 0-100 km/t på to sekunder.

Det blir med andre ord litt større fart på veldig mye kortere tid enn det årets journalister som naturlig nok bidrar i passasjersetet er vant med.

Hektisk før løp

Sverre Lygre er løpsleder for helgens arrangement på Eikås.

– For meg som løpsleder er det mest arbeid i forkant av løpet. Finne dato der bane er ledig, og se at tidtaking er ledig samtidig. Dette er grunnen til at vi er så seine med siste løp i år, sier Lygre.

– Vi må også sørge for at alle posisjoner på løpsdagen er besatt med de riktige folkene, og se hvem som er tilgjengelige. Det blir viktig å passe på at innleide mannskap vet hva som skjer, og hvor de skal være (bilberger, sanitetspersonell, vakter..), i tillegg til hamførermøte, og få ting i gang.

Ville prøve noe nytt

Lisbeth Pedersen er styremedlem i Bergen Amcar club. Hun ønsket å prøve noe helt annerledes i forbindelse med årets Street Legal-race.

– Vedrørende Journalistløpet så var det en idé jeg kom på da jeg prøvde å tenke ut noe nytt, forklarer styreleder i Street Legal, Lisbeth Pedersen.

– Dette er et veldig sosialt og godt miljø der alle er velkommen. Amcar klubben har felles grillkvelder, dagsturer, helgeturer og lengre turer på innenlands og til utlandet.  Vi har også cruise night-treff på festplassen hver første onsdag i måneden om sommeren.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker