Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GULL: Marit Brox tok i mot gullvinneren på Flesland etter at Kjerstin Boge Solås landet med gullmedaljen rundt halsen.

  • Kjerstin Boge Solås fikk flagg og blomster etter at hun landet mandag ettermiddag. – Jeg er ekstremt glad og sliten nå, sier hun.

Tertnes-spilleren tok EM-gull:

Her er Tertnes sin gulljente

I 2015 spilte hun 2. divisjon. Nå er Tertnes-spiller Kjerstin Boge Solås (18) europamester etter Norges EM-gull.

– Nå er jeg utrolig sliten, men ekstremt glad. Det har vært en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme, sier Dale-jenten til Åsane Tidende da vi treffer henne på Flesland etter gulltriumfen søndag kveld.

Norge slo som kjent Nederland i finalen, ble kronet europamestre - og det med en 18 år gammel Tertnes-spiller i troppen.

– Det har vært en utrolig opplevelse. Det er noe annet å spille EM med Norge, enn i hallen hjemme i Dale. Det har blitt mye for en som ikke er vant med slikt, men jeg sitter igjen med fantastiske erfaringer, og en gullmedalje, smiler Solås, som fikk sitt gjennombrudd i Tertnes-trøyen forrige sesong.

Hun fikk tillit i to matcher, og ros av Tertnes-trener Tore Johannessen i forkant av mesterskapet. Etter sin mesterskapsdebut, innrømmer Solås at ting har gått svært bra, og fort.

– Det har gått veldig fort, men jeg har lært mye, sier hun.

– Hvordan var feiringen i natt?

– Den var veldig bra den, jeg holdt ikke akkurat igjen. Nå skal det bli godt med litt ferie, smiler hun.

Tertnes-trener Tore Johannessen, tror sin nye juvel vil ta med seg mye etter mesterskapet når hun igjen skal spille i blått.

– Hun har store forutsetninger fysisk, og er veldig bra på å holde fokus og alltid ønske å bli bedre på hver ting. Hun kommer hjem med en veldig god erfaring etter å ha konkurrert med og mot noen av de beste i verden, sier han

Les mer om Tertnes-spillerens EM-gull, og flere reaksjoner i Åsane Tidendes papirutgave på onsdag.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker