Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STERK: Hylkjebeboer Knut Arne Risholm er Åsanes sterkeste mann. Her løfter han et helt vekstativ på kortest mulig tid under Norgesmesterskapet. (Foto: Privat) 

Knut er Åsanes sterkeste mann

Han løfter stein, velter dekk og drar lastebiler som trening. Knut Arne Risholm kom på trettende plass i konkurransen «Norges sterkeste mann».

– Jeg er stolt over plasseringen, men har ambisjoner om å komme meg enda lenger opp på tabellen neste år. Topp ti er overkommelig, men fjerde- eller femteplass hadde heller ikke vært å forakte. Jeg må øke litt og litt sånn at jeg ikke skader meg. De andre deltagerne blir og sterkere, og når nivået går opp hvert år, er det ingen garantier, sier Risholm til Åsane Tidende.

Norges sterkeste?

Konkurransen «Norges sterkeste mann» arrangeres en gang årlig. Årets konkurranse gikk av stabelen på Storefjell hotell på Gol. Arrangementet har blant annet vært holdt på Vinstra og i Drammenshallen tidligere år, men aldri i Bergen. Hylkjebebeoer Risholm havnet på trettende plass i konkurransen som er en åpen klasse (ingen vektklasse).

– Jeg ble offisielt kåret til den trettende sterkeste personen i hele Norge, sier en sterk og litt stolt Risholm.
Den unge mannen deltar på flere styrkekonkurranser i løpet av året, og kan blant annet legge en tredjeplass i konkurransen «Hordalands sterkeste mann» til på merittlisten sin.

– Nivået i Hordaland er høyt, så tredjeplassen er jeg stolt over. Men jeg er den sterkeste i Åsane, sier han fornøyd. Mange av deltakerne i strongmanmiljøet i Norge, konkurrerer mot hverandre i andre konkurranser også. Risholm har for eksempel vunnet ni rene styrkekonkurranser i år, men det er NM som er mest prestisje:
– I NM skal du gjøre det bra i tre ulike øvelser. Det er blant annet 400 kg dekkvelt du skal velte seks ganger på raskest mulig tid. Jeg brukte 30 sekunder på det i år. Og så skal vi løfte en stålstang fra bakken og over hodet flest mulige ganger. Stangen veier 120 kilo. Jeg klarte 8 ganger på 1 minutt. Det er ganske høy fart. Siste øvelse er farmers walk der du skal gå 30 meter med en slags koffert en stålkoffert på 125 kilo i hver arm. Der bruker jeg 21 sekund, forteller han. Det er fire NM stevner i året, i tillegg til regionstevner. Alle disse har en åpen klasse der folk fra andre steder i Norge har mulighet til å konkurrere.

Strongman-Knut

Som tjuefemåring er Risholm forholdsvis ung i strongman-sporten. Han begynte å trene som 18-åring, men det tar tid å bygge opp kroppen til å bli blant de sterkeste i landet. 
– Strongman er en voksen sport og det tar lang tid å bygge muskler. Det er ikke som fotball der det er mye teknikk inne i bildet. Teknikken er en del av det hele, men du må være veldig tålmodig hvis du skal drive med dette her, for det tar mange år å få så mange muskler, forteller han.

Risholm, best kjent som Strongmanknut i styrkemiljøet, har holdt på med Strongmantreningen i syv år, men har planer om å holde på med konkurranse i minst ti år til.
– Når jeg blir 35-40 år, tenker jeg at det kan trene meg litt ned igjen. Jeg var ikke mer enn 78 kilo da jeg begynte, nå veier jeg 123, forteller han ivrig.

Les mer om Strongman-Knut eller se bilder i vår papirutgave eller kjøp tilgang i vår eavis.

Av

Om Knut Arne Risholm

Alder: 25
Sivilstatus: Gift med Linn-Monica Moreno, et barn (David, 2 år)
Yrke: Elektriker
Veier: 123 kilo
Beste løft over hodet: 163 kilo
Markløft: 290 kilo
Frameløft: 464 kilo
Atlasstein: 190 kilo
Benkpress: 180 kilo

Relaterte saker