Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NOE MÅ SKJE: Silje Hjemdal (Frp) venter utålmodig på etablering av MO-senteret, som det er lagt av penger til i budsjettet for nesten to år siden. – På nyåret 2018 bør vi nærme oss, sier byråd Erlend Horn.

Frp-Hjemdal: – Narkohulen understreker det store behovet

Vil ha fortgang i MO-senter til Åsane

– Det kan virke som om byrådet har lagt alt sitt engasjement i sprøytehuset i sentrum, og at Mo-senteret i Åsane har fått lide, sier Silje Hjemdal. (Frp)

19 millioner kroner ble lagt inn i budsjettet til MO-Nord-senter (Mottaks- og oppfølgingssenter) for rusavhengige i Åsane sent 2015. Pengene står fremdeles øremerket til prosjektet, men lite har skjedd.

Silje Hjemdal i Fremskrittspartiet ønsker fortgang i prosessen rundt bygget, som er tiltenkt ved det gamle kommunehuset på Eidsvåg.

– Tiden har gått. Nå er vi snart halvveis i perioden og Ap-byrådet har fremdeles ikke fått dette på plass. Jeg mener et slikt tilbud i Åsane burde vært åpnet etter hvert, sier hun.

– Det kan virke som om at det nye byrådet har lagt alt sitt engasjement i sprøytehuset (Straxhuset ved Puddefjordsboren, journ.anm.), og at MO-Nord har fått lide. Det er enormt viktig å tilby differensierte tjenester til dem som sliter med rusutfordringer, fortsetter hun.

– Vi er utålmodige

Hun nøler altså ikke med å innrømme at tålmodigheten nærmer seg slutten, og henviser blant annet til narkohulen, som Åsane Tidende omtalte tidligere i vinter, og problemene med at rusavhengige sprer seg rundt i bydelen og etterlater brukerutstyr.

– Vi er svært utålmodige etter å få dette senteret på plass. Det er ekstremt viktig at det ikke åpner seg nye russcener i Åsane, slik vi så med narkohulen, som understreker behovet.

– Et MO-senter må på plass fortest mulig, så ikke rusavhengige sprer seg overalt. Pengene som vi foreslo har lagt inne i budsjettet lenge. Nå må det skje noe, understreker hun.

MO-sentrene inneholder kommunale helse- og sosialtjenester som råd- og veiledning, miljøterapeutiske tilbud, helserom og arbeids- og aktivitetstilbud. Målet er på den ene siden å unngå etablering av nye åpne russcener, samtidig som det blir gitt tilbud om hjelp og veiledning om alternativer til rus.

– Det er en viktig sak å følge opp, spesielt i en så stor bydel som Åsane. Det er ikke bra om alle må inn til sentrumskjernen, da vil problemet øke i bydelene, forklarer hun.

– Åsane er ikke glemt

Erlend Horn er byråd for sosial, bolig- og inkludering. Han svarer slik på kritikken fra Hjemdal om tidsbruken i prosessen rundt MO-senteret til Eidsvåg.

– MO-senteret kommer. Det er helt klart, og penger til både drift og utbygging ligger i budsjett. Da faller det litt på sin egen urimelighet når hun spør om Åsane er glemt til fordel for fokuset på sprøyterommet i sentrum, sier byråden.

Han legger til at kommunen jobber med å bygge om til MO-senter i de gamle kommunehus-lokalene i disse dager.

– Dette er noe vi ønsker å etablere så raskt som mulig, men arbeidet med omregulering og planlegging må ferdigstilles først.

– Når kan MO-senteret stå klart i Eidsvåg?

– I utgangspunktet tar vi sikte på at det kan stå klart tidligst i januar 2018, bekrefter han.

 

Les hele artikkel i Åsane Tidendes e-avis

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker