Lokalavis for Åsane og omegn!
  • REDDET PLASSEN: Eirik Wollen Steen og Åsane sikret plassen i kveld etter en svært turbulent sesong. Fredrikstad tapte hjemme mot Ranheim – Det reddet Mons Ivar Mjelde og Åsane fra mulig fiasko. 

Ranheim slo Fredrikstad

– Det var full jubel!

– Hele lokalet lurte på hva som skjedde, sier Eirik Wollen Steen etter at Åsane sikret plassen uten å spille.

Med syv poeng ned til nedrykkskvalik og to kamper igjen av sesongen sikret Åsane ny kontrakt i Obos-ligaen etter at Fredrikstad tabbet seg ut og røk 1-2 hjemme mot Ranheim i kveld.

– Fantastisk deilig å få dette avgjort. Nå kan vi senke skuldrene, sier kaptein Eirik Wollen Steen på telefon til Åsane Tidende nå i kveld.

Han så kampen med flere av spillerne på Metz i sentrum. Der smalt det godt denne tirsdagskvelden når Ranheim fikk straffe like før slutt. Aslak Fonn Witry hamret trønderne i ledelsen, reddet Åsane, og sendte laget fra Østfold ut av kampen om en garantert trygg plass i årets sesong.

– Hele lokalet snudde seg og lurte på hva som skjedde. Det var full jubel da Ranheim scoret og kjempegod stemning. Akkurat nå er vi glade for at Åsane holdt seg i divisjonen, men forventningene var større i år, og mye har gått gale. Det skal vi evaluere etter sesongen, sier Wollen Steen.

Nå venter møte med opprykksklare Bodø-Glimt kommende helg før mest sannsynlig et nytt lag som spiller Eliteserie neste sesong, Start, kommer til Myrdal 5. november.

Åsane har fortsatt muligheten til å klatre forbi både Tromsdalen, Jerv og Strømmen før årets sesong avsluttes.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker