Lokalavis for Åsane og omegn!
 • OKTOBERFEST: Jernbanens musikkorps Bergen sørget for en storslått oktoberfest i Åsatun under kulturfestens første helg. (Foto: Karoline Forselius)

 • LOVER ENDRINGER: Kulturbyråd Julie Andersland skrøt av amatørkulturen i Åsane under åpningen og lovde store endringer i bydelen. Hun inviterer til kulturlunsj Torsdag kl 12, hvor hun deler planene for kulturlivet i Åsane. (Foto: Karoline Forselius)

 • JUBILEUMSKOR: Salhuskoret feirer 30-årsjubileum med countrykonsert, og var selvsagt med på åpningsfesten. (Foto: Karoline Forselius)

   

 • DRØM OG EVENTYR: Flere smakebiter fra Fantasia. (Foto: Karoline Forselius)

 • KONSERT: Torsdag holder blant andre platedebutant Christian Solvang (41) konsert med Lasse Tuastad (til venstre) og andre artister i prosjektet UT82, i U82 huset. (Foto: Karoline Forselius)

 • RØRT VINNER: Kjell Magne Ebbesvik ble den andre til å få utdelt Monradprisen for sitt årelange engasjement i friidretten både lokalt og nasjonalt. (Foto: Karoline Forselius)

 • SUSPEKT: Sylvi Ytre Arne Borg og Maria Melstokkå i Åsane seniorteater diskuterer hvordan de skal komme seg gjennom tollen på flyplassen i Spania. Forestillingen «Vi tar en spansk en» fant sted på Halvan. (Foto: Thomas Gangstøe)

 • IMPONERTE: Artistduoen «Lambach og Lund» imponerte stort med sin nydelige og hjumoristiske opptreden på seniordagen til Åsane storsenter og Kulturfest Åsane. (Foto: Thomas Gangstøe)

 • HISTORISK: Åsane historielag står bak den spennende utstillingen Historiske bilder fra Åsane. Utstillingen finner du på Åsane storsenter og Å-siden under kulturfesten. (Foto: Thomas Gangstøe)

 • HØSTMOTER: Unge pensjonister viser høstmoter foran de mange frammøtte på Åsane storsenter. (Foto: Thomas Gangstøe)

 • POPULÆRT: Om lag 200 mennesker hadde møtt fram for å delta på seniordagen under kulturfest Åsane onsdag ettermiddag. (Foto: Thomas Gangstøe)

 • SNØKONGEN: Lise blir kidnappet i barneforestillingen om snøkongen på Åsane bibliotek. (Foto: Kristine Rande)

 • FANTASI: Publikum fikk oppleve en liten smakebit fra familieforestillingen Fantasia, som elever fra Åsane ballettskole arrangerte sammen med Åsane ballettvenner. 18 år gamle Veronika Bakke (t.h.) fikk også senioruniversitetets ungdomspris. (Foto: Karoline Forselius)

 • SPENTE VOKALISTER: Kristine Bjånes (grønn), Elin Hestenes (gul), Mari Lyssand (rosa) og Beate Kvalsvik (oransje) var spent på oppmøte til forestillingene som var en del av Barnelørdag på Åsane Kultursenter og kulturfesten. (Foto: Karoline Forselius)

 • FOR HELE FAMILIEN: Ada Sofie (i midten) og storebrødrene Aksel (til venstre) og Amund Nikolai (til høyre) har vanskelig for å finne aktiviteter som passer hele familien. På tøysete te-selskap lot de tre søsknene seg alle sammen underholde. (Foto: Karoline Forselius)

 • 80 MINUTTERS REISE: På under halvannen time tok Bergen mannskor publikum tatt med på en stemningsfull jordomseiling tilbake i tid. (Foto: Karoline Forselius)

   

 • FORFATTERPRATEN: Litteraturviter Kristoffer Jul-Larsen fra Bergen offentlige bibliotek stod for intervjuingen av Knut Nærum som er mest kjent fra tegneserieverdenen og Nytt på Nytt. (Foto: Karoline Forselius)

 • FIKK KULTURVERNPRIS: Bente og Arne Hordvik fikk Kulturvernprisen for sitt årelange arbeid med å ta vare på gamle bygninger, gjenstander og kulturlandskap på gården på Falkanger. (Foto: Karen Cecilie Heldal)

 • KOR OG BAND Løen Brassband fikk det til å svinge sammen med Løekoret. (Foto: Karen Cecilie Heldal)

 • BAUTA: Dag Vilsvik er en bauta i musikklivet i Åsane og ble hedret med en bauta, en kopi av runesteinen som ble funnet på Vollane i 1901. Varaordfører Marita Moltu overrakte prisen. (Foto: Karen Cecilie Heldal)

 • ORDLØST: Vokalgruppen Taus formidlet det tøysete te-selskapet med lyd og musikk, og brukte minimalt med ord. Det fenget stort blant de minste barna. (Foto: Karoline Forselius)

 • SPENTE VOKALISTER: Kristine Bjånes (grønn), Elin Hestenes (gul), Mari Lyssand (rosa) og Beate Kvalsvik (oransje) var spent på oppmøte til forestillingene som var en del av Barnelørdag på Åsane Kultursenter og kulturfesten. (Foto: Karoline Forselius)

Se bildene fra kulturfest Åsane

Titalls arrangementer i form av utstillinger, konserter, teater, dans etc. preger nordre bydel denne uken. Se bildene her.

Kulturfest Åsane feirer 25 år, og markere dette med mange titalls spennede arrangement. Åsane Tidende besøker flere av dem. I denne artikkelen kan du se bildene fra det som er bydelens største festival.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no