Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FORSVINNER?: Kristoffer Nesse Stephensen er på én av flere stjerne som står uten kontrakt når året er omme. 

  • VIKTIG: Kapteinen er en mann Mons Ivar Mjelde trenger signaturen til foran neste sesong. 

Stjernene står uten kontrakt

– Det er interesse fra flere klubber, sier klubbens kanskje største profil, Kristoffer Nesse Stephensen om sin Åsane-fremtid.

Et ekstremt skadeutsatt Åsane imponerte i sesongens siste match, slo Start 3-2, klatret til 12. plass og sikret samtdig 150.000 kroner i inntekter.

– Jeg fikk den responsen jeg håpet på etter Bodø-kampen (tapte 6-0, journ.anm.). En sterk avslutningen som betyr mye for oss, sier Mjelde.

Men tross den gode sesongavslutningen med tre poeng mot opprykksklare Start, har årets sesong vært trøblete og svært varierende for et Åsane som sjeldent har imponert. For halve førsteelleveren står uten kontrakt ved utgangen av 2017. Flere av dem lagets klare nøkkelspillere.

Forsvinner alle?

Sentrale spillere som Kristoffer Nesse Stephensen, Geir André Herrem, Erik Huseklepp (låneavtalen går ut), Joakim Hammersland, og Eirik Wollen Steen er blant de som er bosmannspillere. 

Og Mjelde vet at det haster med å signere klubbens ryggrad og sentrale brikker.

– Ja, dette er selvfølgelig noe vi vil jobbe med og vi håper å gå tidlig i gang med å resignere noen spillere. Vi vil nok ikke forlenge med alle, da vi også trenger å frigjøre plass og midler til nye folk inn. Oppkjøringen starter egentlig allerede nå, sier Mjelde.

Kristoffer Nesse Stephensen, som har en fortid i Sogndal, er en av Åsanes viktigste og mest attraktive spillere. Han avslører at det allerede nå foreligger tilbud og forespørsler fra andre klubber.

– Det er interesse fra flere klubber, både i Obosligaen og Eliteserien. Men jeg har ikke noe hatsverk og kommer ikke til å ta en avgjørelse på en god stund, sier Nesse Stephensen til Åsane Tidende.

Kaptein Eirik Wollen Steen, som har variert en del i prestasjonene denne sesongen, har har uansett etablert seg som klubbens klare sjef bakerst etter flere meget sterke sesonger i hjertet av midtforsvaret til de oransje. Heller ikke han vil verken bekrefte eller avkrefte at han spiller på Myrdal neste sesong.

– Jeg har ambisjoner om å spille på et høyest mulig nivå, samtidig så er ambisjonen min å skrive under for Åsane om tilbudet kommer. Jeg vet også at Åsane lar spillere som får muligheten i større klubber på et høyere nivå, får lov til å dra, sier Wollen Steen.

– For meg er det viktig av vi fortsetter å være ambisiøse, sier den tidligere Bjarg-spilleren.

Det er også usikkert om Erik Huseklepp drar tilbake til Haugesund, og toppscorer Geir André Herrem vil også bli en vanskelig mann å erstatte dersom han takker nei til ny Åsane-kontrakt. De andre spillerne som står uten kontrakt etter årets seson er: Eirik Østgård, Mads Songve, Magnus Bruun-Hanssen, Sindre Austevoll, Martin Ueland og David Mkrctyan.

Imponerte mot Start

Om kampen sier Mjelde dette:

– Vi kom oss opp på 12. plass som betyr litt ekstra inntekter til klubben. Vi møtte et godt Start-lag som ønsket å avslutte sesongen med stil. Jeg synes vi viste styrke. Start fikk en straffe de aldri skulle hatt, men vi slo tilbake og det var noen virkelig flotte scoringer, sier Mjelde, som altså slo sin tidligere klubb på Myrdal i formiddag.

Simon Larsen ga gjestene fra Kristiansand føringen like etter at halvtimen var passert på Myrdal. Forseelsen skjedde klart utenfor 16-meteren som ga Start en heldig ledelse. Men Senai Hagos, som har fått lite tillit denne sesongen kriget inn 1-1, før han på lekkert vis hamret Åsane i ledelsen med en kanonkule av en avslutning fra skrått hold. Den tidligere Fyllingsdalen-spilleren fant det lengste krysset og et Åsane som sprudlet offensivt ledet fortjent mot neste års eliteserielag.

Kristjan Finnbogason styrte imidlertid inn gjestenes utligning like før slutt, før Joakim Hammersland på strålende vis sikret 3-2 til Åsane på ovetid med en lekker heading etter et perfekt Bjørshol-innlegg.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Start 3-2 (0-1)

Mål:

0-1: Larsen 34,

1-1: Hagos 51,

2-1: Hagos 76,

2-2: Finnbogason 84,

3-2: Hammersland 90,

 

Relaterte saker