Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FERDIG: I dag er sluttdatoen for veiprosjektet i Salhusveien. – Vi blir ferdige, men det gjenstår likevel litt smått med etterarbeid, sier Andreas Kolås i Statens vegvesen.

– I dag skal Salhusveien stå ferdig

I februar 2016 startet Statens vegvesen på veiprosjektet i Salhusveien. I morgen skal det stå ferdig én måned på overtid. – I dag, torsdag, skal prosjektet være ferdig, men det vil likevel gjenstå noe etterarbeid, sier Andreas Kolås.

Byggestart for veiprosjektet i Salhusveien var i februar 2016. I utgangspunktet var planen at arbeidet skulle ha vært fullført 31. oktober i år, men sluttdatoen ble utsatt med en måned. I dag skal altså veiprosjektet være fullført. Kjørebanen mellom Salhuskrysset og Bir/BKK har blitt ny, og i tillegg har det blitt etablert en 4,5 meter bred gang- og sykkelvei på den 1,5 kilometer lange veistrekningen.

– Prosjektet blir ferdig i henhold til datoen, men det blir likevel noe etterarbeid etter torsdag 30. november. Bilister og fotgjengere vil nok se en gravemaskin eller to i området etter morgendagen også, men det er kun litt restarbeid som gjenstår, sier Andreas Kolås, byggeleder i Statens vegvesen.

Væravhengig

Kolås legger til at han ikke har vært i tvil om at de skulle klare den nye datoen for å fullføre prosjektet etter at det først ble utsatt med en måned.

– Det har sett bra ut en god stund, og det skal gå fint i dag, sier han.

Byggelederen trekker imidlertid frem at det siste slitelaget i asfalten og veimerking er væravhengig.

– Dette er det eneste som mangler til i dag, og årsaken til dette er at det rett og slett ikke har vært godt nok vær til å få gjennomført dette arbeidet, sier han.

Kolås lover at dette blir gjort så snart været tillater det.

– Ja, sammen med andre småting som å lage en åpning i et rekkverk er dette noe vi vil utføre så snart som mulig, sier Kolås til slutt.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker