Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NYTT VERV: Tidligere utviklingsminister og åsabu Heiki Holmås (46) er valgt som ny styreleder i Frivillighet Norge. Her er han i samtale med avtroppende styreleder Sturla Stålsett på årsmøtet i organisasjonen. (Foto: André Skjelin Ottosen)

Åsabu ny leder for Frivillighet Norge

– Det var mye frivillighet i alle former da jeg vokste opp, både i borettslag og idrettslag, sier Heikki Holmås til Åsane Tidende. Nå er den tidligere åsabuen valgt som ny leder for Frivillighet Norge.

46-åringen har vært både utviklingsminister og nestleder i Sv.

Nå får han et nytt lederverv på cv-en sin.

Valgkomiteen la i sin innstilling vekt på at Heikki Holmås (46) har stor kunnskap om frivillighet og organisasjonsliv, stort kontaktnett både politisk og i organisasjonslivet, og at han er en synlig og kjent person i offentligheten.

Holmås er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Han er tidligere Utviklingsminister og var fast representant på Stortinget fra 2001-2017 for SV.

Stor betydning

Den nyvalgte lederen understreker betydningen frivilligheten har i det norske samfunn og for hans egen del.  

– Uten frivilligheten hadde jeg ikke lært å spille fotball, å marsjere med fane eller å synge i kor. I mange andre land måtte mine foreldre betalt for å få noen til å organisere dette for meg. I Norge organiserer vi det i fellesskap. Det er verd å ta vare på, sier Holmås. 

Han har bodd både i Kvernevikstemma på Tertnes, Ytre Morvik og Selegrend borettslag et steinkast fra Åsane storsenter. 46-åringen forteller til Åsane Tidende at han har spilt fotball, sunget i kor og vært med i buekorps lokalt.

Ny Stortingsmelding

Den nyvalgte styrelederen ser fram til å arbeide med frivillighetens nasjonale utfordringer og trekker fram arbeidet med stortingsmeldingen om den statlige frivillighetspolitikken som skal komme i løpet av høsten 2018.

– Det er stas for meg å få bli styreleder i Frivillighet Norge og få jobbe for at Regjeringens stortingsmelding anerkjenner frivillighetens unike plass for å skape felleskap og integrering og trygger finansieringen både nasjonalt og lokalt, avslutter Holmås. 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker