Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ROSER: Kjell Magne Ebbesvik er fornøyd med at Munkebotn har tatt initiativ til å trene sammen med Norna-Salhus.  – De må aldri noen sinne bli en kasteball, men man må heller bestrebe seg på å legge forholdene best mulig til rette.

– De er blitt en kasteball i Åsane

– Selv om alle skal med og breddeidretten er fantastisk, så må man heller aldri glemme de unge utøverne som vil det lille ekstra, sier Kjell Magne Ebbesvik.

Åsane Tidende omtalte nylig Munkebotns barnelag. De går imot NFFs retningslinjer i breddeidretten som fraråder fokus på tabeller, sluttspill og å vinne fotballkamper før spillerne er 13 år. Satsingslaget trener fem ganger i uken, men føler seg misforstått og uglesett av de andre lokale lagene i bydelen.

Roser Munkebotn

Norna-Salhus-general Kjell Magne Ebbesvik vil imidlertid rose Morten Karlsen og Munkebotn for å involvere friidrettsmiljøet og legge til rette for de som ønsker å satse- og trene mye som en del av en treningskultur.

– Nå trener de unge i Munkebotn IL fem ganger i uken i et proft opplegg. De har vunnet 10 av 11 kamper i seedet gruppe, fortsetter Ebbesvik.

– For å utvikle den enkelte, har Munkebotn nå inngått et samarbeid med Norna-Salhus, der de unge driver løps og kondisjonstrening, samt sirkel/styrketrening sammen med en mellom- og langdistansegruppe i samme alder i Norna-Salhus.

For Ebbesvik er klar på at idretten skal være et sted for alle – men at det også må være plass til dem som ønsker å trene mer, selv i ung alder.

– Selv om alle skal med, og breddeidretten er fantastisk, så må man aldri glemme de som vil det lille ekstra. De må aldri noen sinne bli en kasteball, men man må heller bestrebe seg på å legge forholdene best mulig til rette.

– En kamp

Han mener Morten Karlsen med sine mange år i barneidretten og litt annerledes tilnærming til kulturen i fotballen for de yngste, er et godt eksempel på en dedikert trener som ønsker å gjøre ting annerledes.

Ebbesvik bruker sterke ord når han skal beskrive sin oppfatning av hvordan Munkebotn har slitt med å få plass og treningstider i sitt nærområdet i Salhus.

Det har vært en kamp for å få et sted å trene i en bydel med utallige fotballanlegg. De store fotballklubbene har totalt misforstått. Det kan virke som at klubbene tror de eier anleggene i sitt nærområde. Men så vidt jeg vet er alle idrettsanlegg i Åsane kommunalt eide, og vedlikeholdes av Bergen Kommune. Dermed kan andre idretter, og andre klubber tildeles treningstid på hvilket som helst idrettsanlegg i Åsane bydel.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker