Lokalavis for Åsane og omegn!
  • OPPGITT: Pensjonist Roald Askvik (75) mener beboerne i Tellevikvegen har fått lite igjen for betalte bompenger tidligere, og er svært skuffet over at den nye bypakken foreslår bomring i området. Han risikerer å måtte betale for å besøke graven til barnebarnet.

Roald (75) frykter han må flytte fra huset sitt etter 25 år

– Vi vil måtte betale bompenger for å besøke graven til barnebarnet vårt i Salhus, sier Roald Askvik.

For noen uker siden skrev Åsane Tidende om hvor i bydelen de nye foreslåtte bomstasjonene er planlagt. Tor Woldseth (Frp) mente spesielt beboerne i nord ville bli svimeslått av bompengene, som er planlagt i Tellevikvegen, Åsamyrane og E39 ved Eikåstunnelen.

Askvik er svært skuffet over at en av plasseringene blir i Tellevikvegen (fylkesvei 243), og mener beboerne i området blir urettferdig behandlet.

– Jeg er blitt 75 år og helsen er ikke alltid helt på topp. Jeg er avhengig av bil for å komme meg til forskjellige steder. Nå må jeg spørre meg om hvor mye lenger jeg kan bo her, sier Askvik.

– Vi har gjort mye selv

Han har bodd i eneboligen øverst i Tellevikvegen siden 1993. Han presiserer at ikke bompengene i seg selv er eneste grunnen til at han føler seg tvunget til å vurdere å forlate det som har vært hjemmet hans i over 25 år.

– Veiene her oppe er helt elendige. Vi har måttet legge ned mye arbeid og penger til å ordne opp selv her i Tellevikvegen. Det dreier seg både om asfaltering, måking og strøing om vinteren samt drenering av vann. Dette i tillegg til å ha bidratt med bompenger inn til sentrum i 60 år. Det koster også krefter å vedlikeholde, og jeg er ingen ungdom lenger, forteller han.

Får lite igjen

– Hva har da egentlig kommunen gitt oss? Nå vil de bare melke oss videre uten at de selv har bidratt til bedre veiforhold her. Hva skal egentlig vi betale for? Den gamle gårdsveien i Øvre Tellevik måtte for eksempel brøytes av oss for egen regning. Det er en kommunal vei, sier han.

Dersom den foreslåtte bomstasjonen i Tellevikvegen blir et faktum, må et flertall av beboerne gjennom bomringen nesten utelukkende hvor de skal.

– Min bror bor litt lenger nede, i Tellevikvegen 80. Skal jeg besøke han, må jeg betale. Vi har et barnebarn som er gravlagt på kirkegården i Salhus, også da må jeg gjennom bomringen. Det samme gjelder om vi skal på butikken. Jeg reagerer på at vi som her ute, får veldig lite igjen av kommunen.

– Hvorfor skal beboere i Tellevik betale for vedlikehold og drift av veier og bybane som vi aldri får nytte av – og i tillegg må dekke selv, undrer han.

Må tilpasses lokalt

Per-Arne Larsen, som sitter i byrådspartiet Venstre, til Åsane Tidende om foreslåtte bomstasjoner i bydelen, sier dette om forslaget.

– Vi ønsker færre biler i Tellevikveien.

Han legger til.

– Vi ønsker også at Tellevikvegen skal bli mindre belastet med trafikk, og ikke minst gjennomgangstrafikk. Med disse tingene i mente er plasseringen som er valgt god. Så må selvsagt løsningen i Tellevikvegen tilpasses på en måte som ikke rammer lokalsamfunnet, men det har bystyret bedt byrådet jobbe videre med, understreker han.

Les mer og se flere bilder i Åsane Tidendes papiravis 10. januar eller last ned avisen her http://aasanetidende.no/eavis/.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker