Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STORTALENT: Ida Skjæveland (14) er en av de lokale svømmerne som virkelig har imponert dette året. Her under et uoffisielle stevne i Stemmemyrshallen.  (Foto: Erik Madsen)

Roser Åstveit-talent

Ida Skjæveland (14) imponerer i svømmebassenget og har etablert seg helt i norgestoppen i sin aldersgruppe.

– Det har vært et veldig bra år for Åstveit-svømmerne, spesielt høstsesongen har vært god hvor flere svømmere har tatt medaljer i både nasjonale- og internasjonale mesterskap, sier Holm Paulsen til Åsane Tidende.

Har glitret

Med store stjerner som Markus Lie og Christoffer Tofte Haarsaker, er det flere unge og lokale svømmere som har imponert denne sesongen.

Skjæveland har kanskje glitret mest av dem alle, ifølge treneren.

– Hun deltok i UM (ungdomsmesterskap) i midten av november og konkurrerte mot svømmere som var både en- og to årsklasser eldre. Hun tok en svært imponerende 5. plass på sin 50 meter bryst-øvelse. Jeg hadde aldri sett for meg at hun skulle ta så store steg i løpet av denne sesongen, sier han.

I norgestoppen

– Det var en stor bonus at hun klarte å kvalifisere seg til UM. I en så ung alder har hun levert imponerende resultater. Hun kan bli virkelig stor dersom hun fortsetter denne utviklingen, sier han.

Som Åsane Tidende omtalte tidligere i år, har spesielt Ida Skjæveland (14) etablert seg helt i norgestoppen i sin aldersgruppe i løpet av et drøyt år.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker