Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SPURTET TIL SEIER: Martine Hjørnevik knuste som vanlig konkurrentene og løp inn til to rekorder, både på hekk og 200 meter i helgen.

  • STOR STEMNING: Mye folk og stor løspglede i Leikvanghallen forrige helg. 

  • MÅL: Denne gjengen var tydelig utkjørt da de endelig krysset målstreken. 

  • REKORD: Norna-Salhus kunne melde om fulle tribuner og rekordmange deltagere under årets stevne. 

  • FLERE MEDALJER: Det var mange gode resultater blant de 540 deltakende, både for Norna-Salhus og andre klubber. 

Suverene Hjørnevik best i verden

– Det ble noen gledestårer, sier Martine Hjørnevik (16) etter ny pers og årsbeste i verden i sin aldersgruppe under Norna-lekene.

Hekkeløper Martine Hjørnevik overbeviste stort lørdag formiddag under årets Norna-leker. Hjørnevik løp et fantomløp da hun klinket til med tiden 8.26 på øvelsesdisiplinen 60 meter hekk. Dette er ikke mindre enn årsbeste i verden for 17 åringer, og selvsagt også personlig bestenotering. En enorm prestasjon som også svarer til ny kretsaldersrekord i Jenter 17-klassen i Hordaland.

På 200 meter flatt senere på ettermiddagen viste hun seg også meget sterk. Tiden 24.44 sekunder er en fantastisk forbedring og et meget sterkt resultat.

Hjørnevik  var selv svært fornøyd etter helgens gullmedaljer.

– Jeg følte at jeg traff på alle hekkene, og at jeg fikk en skikkelig bra start. Det har jeg jobbet mye med nå i vinter, og det var deilig at det funket så bra.

Martine forteller videre at hun synes det var kjempegøy at hun løp inn til ny personlig rekord på distansen, og at hun i tillegg gjorde et så bra løp på 200 meter seinere på dagen.

–Jeg  måtte felle noen gledestårer etter løpet, sier hun.

Ungjenter imponerte

Malin Book Dalsgård tok en sterk seier på 600 meter i jenter 11-klassen like foran klubbvenninne Julie Grønning. Jentene viste seg meget sterk på slutten, og løp i fra alle de siste 200 meterne av distansen.

600 meter i J12 ble et durabelig oppgjør mot tre av landets beste 600 meter- løpere i 12- årsklassen. Det ble tidlig etablert en trio bestående av Tomine Svendheim (IL FRI), Christine-Sofie Lerøen-Pedersen (Laksevåg) og Hannah Tuft Glosvik fra arrangørklubben. Det ble kjørt tøft fra start av, med Glosvik og Svendheim i tet. På sisterunden rykket Svendheim fra, og kom i mål på den meget sterke tiden 1.46.49, mens Lerøen-Pedersen og Tuft Glosvik kom i mål på henholdsvis 1.52.28 og 1.53.49.

Et så sterkt felt på 600 meter er det lenge siden man har hatt på dette stevnet.

– Her fikk man virkelig være vitne til offensiv og underholdende løping, sier Åsmund Aas Andersson, hovedtrener for løperne i alderen 10-14 år.

Høyt i nivå i tresteg i kvinner senior

En meget sterk prestasjon av Oda Utsi Onstad fra arrangørklubben med spranget 13,09 meter i tresteg var også et av høydepunktene for Norna-Salhus. Resultatet er ny kretsrekord i Hordaland. Oda går utvilsomt en svært spennende sesong i møte.

– Jeg følte jeg hadde grei fart inn med selve hoppingen. Teknisk var det ikke fult så bra, sier hun, men hun var fornøyd med at resultatet gav ny kretsrekord i Hordaland.

Søstrene Mari og Guri Sellevåg Aarø hoppet svært mange ugyldige hopp i tresteg denne gang for overtramp på planken.

En fantastisk spennende og underholdende duell mellom Sveinar Nygaard Daasvatn (IL Norna Salhus), Luka Bergheim (IL Norna Salhus) og Teodor Heldal. Alle guttene avsluttet på samme høyde 1.65 meter.

– Ble levert utrolig bra

Totalt 540 deltakere deltok under Horisont Nornalekene 2018. Det er en markant økning fra tidligere år.

– Friidretten både i Norge og Hordaland er i vekst, og det er kjekt. Det er også mange tilreisende, og det tar vi som en tillitserklæring. Det er også hyggelig at det er 65 deltakere utenfor Hordaland har funnet veien til  Norna-lekene 2018, sier Kjell Magne Ebbesvik, primusmotor i IL Norna Salhus. .

– Det ble av våre utøvere levert utrolig mange gode resultater i alle aldersklasser hele helgen gjennom. Det rettes en stor takk til de aktive, publikum, sponsorer og funksjonærer som gjør dette mulig, sier Ebbesvik avslutningsvis.

Av

Sandor Dahl

red@aasanetidende.no

Relaterte saker