Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HIPPIETIDEN: Denne gangen har ikke Åsane folkehøgskole spart på kruttet.

Autentisk hippieforestilling i kontroversiell stil

Stripping, hasj-etterligning og dristige fremtoninger. I en velskapt hippie-verden hylles gruppesex, fred og narkotika. Denne gangen har ikke Åsane folkehøgskole spart på kruttet.

Med det samme dørene åpnes og vi slipper inn i salen, blir vi dratt inn i en annen verden. Spesielt den søtlige duften er med på å skape en opplevelse av noe annet. Det føles øyeblikkelig som om vi har dratt tilbake i tid, og det er nok meningen.

Mer enn hasj

I musikalen «Hair» møter vi en gjeng hippier (også kalt blomsterbarn) i New York. Her blir det gjort opprør mot Vietnamkrigen, med fokus på fred og kjærlighet fremfor vold.
Forestillingen starter med sangen «Aquarius». Deretter blir vi introdusert for karakteren George Berger, som raskt gjør fremtog som en ledertype. Allerede tidlig i showet åpner han buksesmekken og trer ned fra scenen. Her skjønner vi i publikum at denne forestillingen er noe kontroversiell.
«Hvem er dette forskrudde blomsterbarnet?!» sier Berger mens han kaster av seg buksen.
Så bryter det ut i sang.

Bare et menneske

Det er lite sensur når elevene fra teaterlinjen kaster seg inn i rollene sine.
Her får vi høre om «Hellig» gruppesex, orgasme, narkotika og masturbering. Blant annet synges det «Vi som runker har det gøy!»
Fri kjærlighet og fred er ord som går mye igjen blant hippiene på scenen. I tillegg uttrykkes misnøye over presidenten i Usa. På denne måten kan forestillingen kobles til dagens situasjon.
«Jeg er bare et menneske,» uttales det fra en av karakterene, og det spilles videre på denne tanken.
Innimellom dette presenteres vi også for kjærlighetshistorier, men også for seksuelle tilnærmelser og dristige kommentarer.

Forståelse og avskrekkelse

Delte meninger tar form i hodet etter å ha sett «Hair». På den ene siden er det forståelig hvordan tanker om fred og kjærlighet kan ha igangsatt en slik bevegelse. At det kan virke fristende å bare la alt fare, dyrke kjærlighet, sex og leve i fri flyt med drømmer om et fredelig liv. Samtidig er det noe ved denne livsstilen som virker skremmende og vulgært.At man som publikummer sitter igjen med disse refleksjonene, viser at elevene ved Åsane folkehøyskole har gjort en formidabel jobb med i forsøket på å komme innpå oss. Under forestillingen kjenner vi på mange følelser. Man opplever både forståelse og tidvis avskrekkelse. Tidvis tror vi nesten at karakterene er ekte personer. Det er godt gjort. Best beskrivende ord må være «autentisk».

Les hele saken i papirutgaven eller kjøp eavis.

 

Av

Relaterte saker