Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ADVARER: Flere barn og unge har latt seg friste til å gå ut på den speilblanke, men altfor tynne isen på Liavatnet (bildet) og Kråvatnet på Flaktveit. Nå slår politiet alarm og oppfordrer til å følge med på skiltene langs vannene i bydelen. (Foto: Erik Madsen)

– Til og med voksne tar sjanser på isen

Politiet advarer etter at to 14 år gamle jenter utløse storaksjon på Kråvatnet søndag ettermiddag. Også på Liavatnet har flere barn og unge beveget seg ut på den tynne isen.

Mange lar seg friste og tar sjansen når isen legger seg over vannet, kanskje dekket av litt snø. I virkeligheten leker de med liv og helse.

– Går man gjennom, får man kuldesjokk, og det er svært vanskelig å komme seg opp. Blir man ikke reddet raskt, kan det bli fatalt, sier politioverbetjent Endre Laukeland ved Bergen nord politidistrikt til Åsane Tidende.

Knakk foten

Søndag klokken 17.14 gikk alarmen på Flaktveit. To jenter på 14 år gikk ut på Kråvatnet til tross for advarsler om at isen ikke var trygg. Både politi og brannvesen rykket ut. Duoen kom seg på land, men en av de to jentene falt på isen og knakk foten. Hun ble fraktet til sykehus.

Også på Liavannet har politiet de siste dagene blitt oppringt av bekymrede turgåere etter at barn og unge går ut på isen. Til og med voksne har blitt sett på glatten.

– Det er ikke bra at så mange tar sjansen. Når voksne går ut på den utrygge isen, er det virkelig bekymringsverdig. Da tror kanskje barn og unge at det er greit også. Skjerp dere, oppfordrer seksjonslederen på politistasjonen.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker