Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STERKT KRITISKE: Anne-Lise Valen og Berit Lothe er svært misfornøyde med ideen om en kabelpark i og ved Liavannet på Nyborg. – Dette ønsker vi overhodet ikke! La oss få beholde den fredelige oasen som er her i dag, sier de til Åsane Tidende.

– La oss få beholde denne fredelige oasen

Anne-Lise Valen og Berit Lothe er sterke motstandere av ideen om en kabelpark på Liavannet. – Dette er den eneste fredelige oasen i Åsane som er lett tilgjengelig for alle. La oss få beholde den slik, sier de to venninnene som bor i nærområdet.

Åsane Tidende har ved flere anledninger skrevet om at Thomas Sørensen, Tor Olav Kalberg og Mathias Sørensen ønsker å etablere en vannsportarena på Liavannet på Nyborg. I januar 2017 møtte Åsane Tidende de tre herrene for første gang. Da fortalte de entusiastisk om planene deres for en kabelpark der vannsport skal bli hovedaktiviteten. Ett år senere hadde de lagt planene litt på is.

– Ingenting vil skje i området før bybanetraseen er vedtatt. Det er uforståelig at dette setter hele bydelen på vent, sa de oppgitt til Åsane Tidende i januar i år.

Misliker ideen

De to venninnene Anne-Lise Valen og Berit Lothe ønsker likevel å ytre sin misnøye med ideen om en vannsportarena i og ved Liavannet.

– Vi vil bevare området slik det i dag. Det er gratis og tilgjengelig for alle å bruke turstien. Den blir enormt mye brukt av alt fra barnefamilier til eldre turgåere, sier Valen.

Lothe legger til at det også er mange som benytter seg av helsestien til å trene seg opp igjen etter skader.

– Videre er det spreke mennesker som ofte trener her. En rekke folk lufter også hundene sine rundt vannet, forteller de to kvinnene til Åsane Tidende. 

Valen og Lothe trekker også frem fuglelivet i og ved Liavannet.

– Her lever det både stokke- og dykkeender. I tillegg observerer vi av og til hegre, svaner og tjeld i området. Fuglene trenger fred og ro, og derfor bør ikke vannflaten benyttes til vannsportaktiviteter, mener de to kvinnene.

Fredelig naturperle

Valen frykter mer trafikk til Nyborg, dersom en slik kabelpark blir etablert.

– Det er mer enn nok trafikkbelastning her fra tidligere, sier hun.

De to kvinnene sier at en slik arena vil medføre støy.

– Én ting er at selve kabelparken vil gå på elektrisitet, men det vil uansett komme mye lyd fra alle dem som bruker tilbudet. Det er ingen tvil om at dette vil medføre bråk og støy, mener Valen og Lothe.

Valen skyter inn at Åsane allerede har rikelig med aktivitetstilbud for barn og unge.

– Vi trenger ikke en vannsportarena. La oss få beholde den eneste fredelige oasen vi har igjen i bydelen som er lett tilgjengelig for samtlige, sier hun.

Hun legger til at Mellingen og Hjortland riktignok er fredelige naturperler det også.

– Samtidig er det ikke like enkelt for alle å ta seg dit. Turstien rundt Liavannet er derimot lett å komme seg til via både bil og kollektivtransport. I tillegg er dette tilrettelagt for både barnevogner og rullestoler, kommenterer hun. 

– Passer ikke her

De to kvinnene trekker frem åpne idrettshaller, bowling og frisbeegolf som noen av tilbudene som allerede eksisterer i bydelen.

– Nei, det er nok av tilbud både i Åsane og resten av Bergen. Det gjelder også for dem som ikke driver med organiserte aktiviteter. Dette er ikke et godt nok argument for å ødelegge det flotte Liavannet, mener de bestemt.

Valen mener også at en slik arena vil bli nok et kommersielt aktivitetstilbud i Åsane.

– Vi har mye av dette allerede, og kan virkelig kommunen tillate noe slikt på offentlig eiendom?, spør hun. 

Nå håper både Lothe og Valen at politikerne i Bergen kommune setter en fullstendig stopper for ideen til de tre vannsportentusiastene.

– Initiativet deres er flott. Det er supert at unge mennesker ønsker å skape aktivitet, men en kabelpark passer ikke her i og ved Liavannet. Det vil rett og slett ødelegge det vakre naturområdet, avslutter Anne-Lise Valen.

 

Les også hva vannsportentusiastene svarer på kritikken

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker