Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BLIR PENSJONIST: Reidun Skare går av som renholdsarbeider ved Ulset sykehjem. Den spreke kvinnen, som fyller 72 år i april, har stått i jobb i et hardt yrke helt frem til i dag. – Jeg trives utrolig godt, og derfor blir det vanskelig og tøft å skulle slutte her på sykehjemmet, sier hun.

Reidun (71) går av med pensjon:

– Det blir forferdelig å slutte

Onsdag før påske hadde Reidun Skare (71) sin aller siste arbeidsdag som renholder ved Ulset sykehjem. – Det blir forferdelig å slutte. Jeg kommer til å savne både beboere og kollegaer, sier hun til Åsane Tidende.

Reidun Skare har arbeidet som renholder ved Ulset sykehjem siden det ble åpnet i mai 2008. Neste måned fyller den spreke kvinnen 72 år, og først nå blir hun altså pensjonist. 

– Jeg har alltid likt å vaske og skure gulv helt siden jeg var en liten jente. Det blir trist å slutte. Jeg trives utrolig godt i jobben min, sier Skare til Åsane Tidende.

– Fått god kontakt

Renholderen hadde 100 prosent stilling frem til hun fylte 70 år for like i underkant av to år siden. Deretter har hun arbeidet 50 prosent.

– Tidligere vasket jeg i hovedsak fellesarealer og kontorer, men de siste årene har jeg vasket rommene til beboerne. Det har vært utrolig hyggelig. De blir alltid like glade for å se meg, og jeg har fått god kontakt med dem som bor her, sier hun.

Skare legger til at hun har trivdes godt med denne endringen i arbeidsoppgaver som ble innført da hun reduserte stillingsprosenten sin for to år tilbake.

– Vi har en hyggelig tone her på sykehjemmet, og mange av de eldre setter pris på å se et nytt ansikt og ikke minst på å få prate litt ekstra med noen i løpet av dagen. Det betyr mye for meg at de blir glade når jeg kommer inn til dem for å vaske, sier hun til lokalavisen.

Lang erfaring

71-åringen startet arbeidslivet i huspost på Paradis.

– I seks år arbeidet jeg for en familie, der jeg vasket hus og tok meg av barna i huset, forteller hun.

I 1974 fikk hun jobb på Betesda hvilehjem i sentrum av Bergen. Dette var kun for kvinner. I begynnelsen var hvilehjemmet privat, men etter hvert tok kommunen over driften.

– På Betesda gjorde jeg alt fra å lage mat til bidra innen stell av de kvinnelige beboerne. På slutten var jeg husøkonom med ansvar for alt av innkjøp, sier Skare til Åsane Tidende.

Da aldershjemmet ble lagt ned i 2004 fikk hun jobb på Ladegården sykehjem. Der arbeidet hun frem til hun ble ansatt som renholdsarbeider på Ulset sykehjem da det åpnet i mai 2008.

Nå har hun jobbet ved sykehjemmet i bydelen i nesten ti år, og går av med pensjon etter onsdagens arbeidsdag.

– Trivselen er nøkkelen til at jeg har stått så lenge i arbeid. Jeg har aldri kvidd meg til å gå på jobb, og har fantastiske kollegaer og sjefer, sier hun.

Skare er glad for at mannen hennes skal gå av samtidig som henne.

– Nå skal vi tilbringe mer tid på hytten vår på Lindås, og ellers må vi finne ting å bruke tiden vår på. Det ville ha blitt kjedelige dager, dersom mannen min ikke skulle ha sluttet i jobb samtidig som jeg går av med pensjon, sier den spreke renholderen.

Vil bli savnet

Marit Møller Wolfe, enhetsleder ved Ulset sykehjem, fremhever at mange er glade i den 71-årige renholderen som nå går over i pensjonistenes rekker.

– Hun kommer til å bli savnet. Uten tvil, sier Wolfe.

Enhetslederen sier videre at Skare har utgjort en forskjell for arbeidsmiljøet på sykehjemmet.

– Reidun har alltid en god kommentar på lager. Hun er en sprudlende dame. Vi håper på besøk fra henne fremover. Døren vår er alltid åpen for henne, sier Wolfe.

Enhetslederen ved sykehjemmet er imponert over at Skare har stått i jobb som renholder til nesten fylte 72 år.

– Jeg hadde egentlig ikke trodd at jeg skulle få oppleve noe slikt, sier hun.

Wolfe legger til at hun derfor valgte å gå noen runder med arbeidstakeren, Skare sin nærmeste sjef og ikke minst seg selv før de avtalte at Skare kunne fortsette i jobb til hun var 72 år.

– Det handler i all hovedsak om at dette er første gang jeg har fått en slik forespørsel i samspill med arbeidstakers alder og ikke minst at dette er et hardt og tungt yrke, poengterer hun.

Wolfe sier at prosessen likevel ble svært kort.

– Reidun ville jobbe videre hos oss og jeg har sett den enorme kapasiteten hennes. Det har derfor blitt en suksesshistorie at hun sto i jobb frem til imponerende 72 år, sier enhetslederen Ulset sykehjem.

– Et forbilde for oss

Hun synes det blir rart å ikke ha den blide og spreke renholdsarbeideren på jobb lenger, men føler seg sikker på at pensjonisttilværelsen blir en ny og god tid for Reidun Skare.

– Vi kommer virkelig til å savne henne. Reidun ser alltid løsninger fremfor hindringer, og hun er et skikkelig forbilde for oss, sier Wolfe til Åsane Tidende.

Skare er på sin side sikker på at siste arbeidsdag blir vanskelig og sentimental.

– Ulset sykehjem har vært en fantastisk arbeidsplass, og jeg har stortrivdes med både arbeidsoppgaver og alle menneskene jeg har hatt rundt meg i ti år, sier hun.

71-åringen skulle gjerne ha fortsatt i jobben videre om det hadde vært mulig.

– Helsen er på plass og trivselen er, som nevnt, på topp, men nå sier altså reglene at det er min tid for å bli pensjonist, sier Skare.

Hun legger ikke skjul på at det blir tøft å ta farvel med både kollegaer og beboere.

– Jeg kommer garantert til å grine. Det blir forferdelig å slutte på Ulset sykehjem, avslutter Reidun Skare (71).

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker