Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FULL FART: Eikås motorsenter åpnet igjen etter at Bergen kommune og grunneier er enige om en midlertidig avtale. (Foto: Karoline Forselius)

  • LETTET: – Vi er utrolig lettet, sier Sissel Olsen ved Eikås motorsenter. (Foto: Nina Johnsen)

Enig om mellomavtale - motorsenteret åpent

Bergen kommune og grunneiere enige om midlertidig leieavtale om motorsenteret på Eikås.

Nå er det klart. Det blir bilcross-stevne i helgen. Idrettsbyråden og grunneiere er enige om midlertidig leiekontrakt inntil kommunen kjøper tomten.

Det har lenge hersket usikkerhet om hva som ville bli utfallet av at leiekontrakten med grunneierne på Haukås gikk ut 1. april. Hordalands eneste fylkesanlegg for motorsport ble stengt, og helgens bilcross-stevne stod i fare. Grunneierne har ikke ønsket å forlenge kontrakten, og har dermed tvunget Bergen kommune ut på handletur. Nå har altså partene blitt enige om en kontrakt, som i første omgang er på to måneder, men som skal vare til tomten er solgt til kommunen. Det bekrefter Sissel Olsen ved Eikås motorsenter til Åsane Tidende.

– En gledens dag. Vi er utrolig lettet, sier hun.

Uavklart om kjøp

Idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen bekrefter også avtalen.

– Den er i utgangspunktet i to måneder, noe som betyr at vi regner med å få til en avtale om kjøp av tomten innen den tid. Grunneierne har vist velvilje ved å gå oss i møte med en midlertidig avtale, selv om denne er dyrere for oss enn den forrige, sier Thorsen til Åsane Tidende.

Det betyr ikke at motorsenteret er reddet for all framtid.

– Vi har begrenset med midler. Om grunneierne legger listen for høyt i forhold til salgssum, kan det bety endelig nei fra Bergen kommune, sier byråden.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker