Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GOD: Aleksander Solli debuterte for Åsane, men var svært skuffet etter å ha holdt nullen i 78 minutter. – Utrolig surt, sier stopperen. 

Åsane - Ham-kam 1-1

– Fryktelig unødvendig

– Vi er absolutt ikke fornøyd, sier Aleksander Solli etter straffedrama som kostet poeng.

Dennis Antwi gjorde sin første Åsane-scoring da han ga vertene en drømmestart. Etter knappe ti minutter fyrte Erik Huseklepp av, før ghanseren som er på utlån fra Start, pirket inn 1-0 fra to meter. Åsane skapte nok til å sette flere scoringer, men misbrukte sjansene og inviterte Hamar-laget inn i kampen.

Tolv minutter før full tid skulle det smelle i motsatt ende. En klønete inngripen av Martin Ueland ga dommeren grunn til å blåse straffe til gjestene, dog en noe tvilsom avgjørelse. Borger Thomas reddet straffen på utsøkt vis, men Brotangen fikk returen rett i beina og hamret inn utligningen, og sikret poengdeling for Ham-kam på Myrdal. 

– De får en straffe som virket litt billig, men vi har litt oss selv å takke. Vi hadde god kontroll etter en perfekt start på kampen, men fikk aldri roet ned, virket ukonstrerte og stryte for lite. Vi skal prestere mye bedre enn dette på hjemmebane mot Ham-kam, sier Aleksander Solli, som fikk sin første start for sesongen etter at både Ole Martin Kolskogen og Magnus Bruun-Hanssen var vraket til kveldens oppgjør. 

– Vi er absolutt ikke fornøyd. Å slippe inn mål like før slutt er surt, spesielt etter en slik situasjon, og i en kamp vi føler vi har god kontroll defensivt. Men vi skapte også altfor lite fremover og må heve oss, fortsetter den tidligere Vålerenga- og Viking-stopperen. 

Ueland-tabben

Martin Ueland ble på mange måter den store synderen og kostet Åsane to poeng på Myrdal. En forbannet Mjelde var tydelig frustrert da dommeren pekte på krittmerket.

Reprisene viste en noe tvilsom dommeravgjørelse da Ueland mistet oversikten og hindret Ham-kam-spilleren.

– Veldig unødvendig. Straffen virket veldig billig, og det er synd at det skal koste oss tre seieren. Samtidig gir Martin dommeren en grunn til å blåse. Han trenger ikke satse alt der, men slik er det. Vi kunne ledet med mer enn et mål før pause, men slapp Ham-kam inn i kampen, falt nedpå og egentlig skjøt oss selv litt i foten, sier Mjelde. 

Ueland selv innrømmer at han aldri burde gjort taklingsforsøket i kampens døende minutter.

– Jeg føler meg litt som en syndebukk. Straffen var nok litt billig, men det skjer veldig fort. Vi burde uansett styrt mer på hjemmebane og er ikke fornøyd med prestasjonen i dag, kommenterer Ueland. 

Nå venter opprykksfavoritt Viking i Stavanger neste helg for de oransje. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Ham-Kam 1-1 (1-0)

Mål:

1-0: Antwi 9,

1-1: Brotangen 78,

Spillerbørs

Borger Thomas – Noen gode redninger og en strålende strafferedning. Sjanseløs på returen. En av Åsanes beste spillere så langt denne sesongen. 6

Martin Ueland – Helt okey kamp av den omskolerte stopperen. Noen farlige balltap, men også en del fine offensive involveringer. Klønete da han laget straffen som kostet, selv om den var av den billige sorten. 4

Aleksander Solli – Solli spilte en solid kamp i mitdforsvaret og bør være bankers i denne posisjonen. Ga laget langt mer trygghet og strødde noen fine pasninger. 6

Michael Ogungbaro – Uvant rolle som en av tre stoppere for midtbanemannen. Klarte seg svært god, tross noen stygge balltap. God én mot én defensivt. 5

Sondre Bjørshol – En kamp på det jevne. Mangler kvaliteter offensivt, men er ekstremt løpssterk og gjorde en solid innsats i vingbackrollen. 5

Viljar Birkeland – Den tidligere Brann-gutten fikk sin debut og kom greit fra det. Villig fremover, men fikk til lite. Solid defensivt. 5

Tomas Kristoffersen – Ikke helt i toppslag ennå. Klarte aldri å styre midtbanen, mot et aggresivt og duellsterkt bortelag. Nære scoring etter et strålende frispark som traff stolpen og da han fyrte fra 16 meter tidlig i kampen. 5

Jonas Hestetun – Kapteinen leverte ingen stor kamp sammen med Kristoffersen denne gangen heller. Bra motor og tøff i duellspillet, men manglet roen og finessen som spillere som Lassen kan tilføre. Likevel en godkjent match av den tidligere Fana-spilleren. 5

Erik Huseklepp – Noen strålende involveringer, men også flere stygge pasningsfeil. Målgivende til Antwi, men kom heller ikke i dag helt inn i kampen. Det ble for upresist og for mye langt til at Huseklepp var i nærheten av å prege oppgjøret. 5

Håkon Lorentzen – Tapte veldig mange dueller og ble stort sett stående med mann i rygg. Fungerte ikke som et godt oppspillspunkt, men kriget og blødde for drakten. Skapte ingenting. 3

Dennis Antwi – Fikk endelig sin første Åsane-scoring. Spissen luktet en retur og viste målinstinkt. Utenom målet, var Antwi usynlig og fikk til lite. 5

Andreas Fantoft for Jonas Hestetun etter 81 – Ikke vurdert

Simen Lassen for Håkon Lorentzen etter 67 – Kom aldri inn i den fysiske bataljen og bidro ikke til å ro ned spille og bruke mer ball. Usynlig innhopp av den begavede spilleren. 4

August Selnes for Viljar Birkeland etter 87 – Ikke vurdert

 

Relaterte saker