Lokalavis for Åsane og omegn!
  • 20 GRADER OG SNØ: Sjettedivisjonsoppgjøret mellom Myrdal og Viggo ble utsatt fra lørdag til mandag grunnet snø på Myrdal kunstgress på sommerdagen lørdag med sol og 20 grader. Bildet er tatt søndag ettermiddag. (Foto: Erik Madsen) 

20 grader og sol:

Fotballkamp utsatt grunnet snø

Lørdag var det sommerstemning i Åsane med nærmere 20 varmegrader og strålende sol. Samtidig ble fotballkampen mellom Myrdal og Viggo i 6. divisjon utsatt. Årsaken var snø på Myrdal kunstgress.

Lørdag troppet Myrdal og Viggo opp på Myrdal kunstgress for å spille serieoppgjør i 6. divisjon. Solen skinte og vi kunne nyte nærmere 20 varmegrader. Det ble imidlertid ikke noe oppgjør mellom de to lagene lørdag. Oppgjøret ble utsatt grunnet snø på banen.

– Det var ikke mulig å gjennomføre kampen på grunn av snø på banen. Det er helt surrealistisk med tanke på at det var 20 plussgrader og sol, sier dommer Ken Roger Solberg.

– Litt spesielt

Trond Erik Evjen Amble, daglig leder i Myrdal, bekrefter også at det ikke ble kamp på dem lørdag.

– Det er helt klart litt spesielt med tanke på det fantastiske været med 20 grader og sol, sier den daglige lederen.

Amble sier at laget kunne ha tenkt seg å spille oppgjøret lørdag likevel.

– Vi kunne kanskje ha spilt på en litt smalere bane. Det er jo ikke eliteserien dette her, men det er dommeren som bestemmer, sier han til Åsane Tidende.

Dommer Solberg sier at det ikke var forsvarlig å spille kamp på kunstgresset.

– Det som har skjedd er at det i løpet av vinteren ikke har blitt måket helt ut på siden av banen. Dermed har det blitt laget en snøhaug omtrent fem meter innenfor sidelinjen. Denne har ikke smeltet i løpet av en uke med varmt vær, sier han.

Ny problemstilling

Torbjørn Iversen, daglig leder i idrettsservice i Bergen kommune, forklarer at årsaken til situasjonen er nye retningslinjer for brøyting av kunstgressbaner.

– Det er iverksatt nye tiltak for vinterdrift av fotballbaner. Det handler om granulat- og mikroplast-problematikken, sier han.

Iversen sier videre at tiltaket innebærer at de lagrer snøen inne på fotballbanen.

– Dette medfører at når snøen smelter blir mikroplasten værende inne på banen, sier han.

Den daglige lederen for idrettsservice i kommunen legger til at det har vært en tøff vinter med mye snø.

– Dette har ført til høye brøytekanter, og det har derfor tatt tid før snøen har forsvunnet, sier han.

Tidligere om årene ble all snø brøytet ut av fotballbanene.

– De nye retningslinjene har sammen med årets tøffe vinter ført til at denne problemstillingen har dukket opp, sier Iversen.

Han legger til at idrettsservice ikke sjekker terminlistene for kamper til enhver tid. Iversen synes det er kjedelig at lag tropper opp for å spille kamp på en bane som ikke er spilleklar.

– Dette er altså en ny utfordring. Vi ønsker å ta en diskusjon med NFF Hordaland for å avklare hvem som har ansvar for å formidle beskjed til lag og dommer, dersom banen de skal spille på ikke kan benyttes til kamp, sier Iversen.

Opptatt på Rolland

På lørdag dro Myrdal, Viggo og dommer Solberg bort til Rolland for å forsøke å få gjennomført oppgjøret der borte.

– Ja, vi dro bort på Rolland, men der var det allerede kamp. Vi avtalte derfor å spille mandag kveld istedenfor, sier Amble.

Solberg kan bekrefte at det ble gjort et forsøk på finne alternative baner lørdag.

– Da det viste seg at også Rolland kunstgress var opptatt ble lagene enige seg imellom om å snu oppgjøret og kjøre kampen på Viggo sin hjemmebane mandag kveld, sier han.

 

Oppgjøret mellom de to sjettedivisjonslagene endte til slutt 2-1 i Myrdals favør mandag kveld.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker