Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ENDELIG: Skadeplaget og frustrert. I cupen slo Joakim Hammersland tilbake – på bursdagen.

NM 1. runde: Os - Åsane 1-6

Feiret 28-årsdagen med hat-trick

– Når jeg først skulle feire bursdagen min på Kuventræ, var det like greit å score noen mål.

Det sier Joakim Hammersland etter 6-1-triumfen borte mot Os i cupens 1. runde.

Åsane hadde som ventet få problemer mot 4. divisjonslaget Os og ledet hele 0-5 til pause. Joakim Hammersland hamret inn tre mål allerede før hvilen, mens Håkon Lorentzen og Aleksander Solli sørget for at noen cupbombe aldri var i nærheten av å gå av på Kuventræ.

– Det var en fin gjennomkjøring. Vi gikk i strupen på Os, viste nivåforskjellen og sørget for at kampen var over tidlig. Det var akkurat det vi ville, sier den tidligere Arna og Nest-Sotra-spilleren til Åsane Tidende.

Hammersland herjet med Os-forsvaret og innrømmer at scoringene betydde litt ekstra for han etter en trøblete vinter.

– Jeg har vært mye skadet og har vært lenge ute med skade. Dette var min første ordentlige kamp på lenge – da er det godt å få godfølelsen og vise Mons at jeg fortsatt er her. Nå håper jeg å komme skikkelig i gang igjen, det føltes i alle fall bra i dag, sier han.

Og hat-trick-helten fyller 28 år i dag. 

– Ja, når jeg først skulle feire bursdagen min på Kuventræ, var det like greit å score noen mål. Nå er målet å komme i form, få litt mer matchtrening og komme tilbake for fullt, sier mannen som også i fjor slet mye med skader.

Det ble også gjensyn for flere Åsane-spillere med tidligere lagkamerater. Både Simen Lassen og Ole Martin Kolskogen møtte sin tidligere klubb, og begge osingene fikk tillit fra start.

Tertnes tapte

Litt lenger sør i bydelen gikk det imidlertid verre. Tertnes røk 0-1 på Åstveit mot FK Fyllingsdalen. Kampen stod lenge og vippet, før Henrik Reigstad ble utvist og gjestenes Kaspar Bergset ga fyllingsdølene ledelsen og seieren på det påfølgende straffesparket.

Åsane møter Nest-Sotra borte i 2. runde. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Os – Åsane 1-6 (0-5)

Mål:

0-1: Hammersland 8,

0-2: Hammersland 18,

0-3: Lorentzen 23,

0-4: Solli 37,

0-5: Hammersland 41,

1-5: Takle Eide 81,

1-6: Steenseth Tørum,

Relaterte saker