Lokalavis for Åsane og omegn!
  • – STORT: Rune Helljesen (t.v.) har gjennom selskapet Bullit AS booket Sølvguttene til Åsane kirke og Grieghallen henholdsvis 8. – og 9. desember. De skal synge sammen med Bergen Vocalis og Bertil Syversen.  – Det blir stort. Vi gleder oss, sier duoen.

  • TIL ÅSANE: Både Åsane kirke og Grieghallen får besøk av landets mest kjente guttekor i desember. (Foto: NRK)

– Stort å få Sølvguttene til Åsane

– En drøm jeg har hatt i 15 år, sier tidligere Possibility-eier Rune Helljesen etter å ha fått ja fra selveste Sølvguttene. Dermed synger landets mest kjente guttekor julen inn i Åsane kirke sammen med Bergen Vocalis 8. desember.

– Det kribler i magen allerede, sier Rune Helljesen, som altså har fått med seg Bertil Syversen og Bergen Vocalis til det som trolig blir årets konserthappening i Åsane kirke.

Helljesen er mest kjent som eier og leder av Possibility, som han solgte seg ut av i 2016. Han har imidlertid ikke helt klart å slå seg til ro. Siden begynnelsen av årtusenet har han drømt om å få Sølvguttene over fjellet og til Vestlandets hovedstad.

Nå har han gjennom selskapet sitt Bullit AS, fått ja fra det anerkjente koret.

Stor interesse

8. desember blir det altså konsert i Åsane kirke, før Grieghallen står for tur dagen  etter

– Jeg tror det blir en suksess. Interessen for Sølvguttene er veldig stor. For meg har det gjennom hele livet vært et av høydepunktene på julaften. Når Sølvguttene synger på tv, da er det jul. De får virkelig fram stemningen hos folk, sier han.

Også for Bergen Vocalis blir konsertene en opplevelse av de sjeldne.

– Dette blir nok noe av det største vårt kor har vært med på. Å synge med Sølvguttene, er noe vi ser enormt fram til, sier Bertil Syversen, som har vært medlem i Bergen Vocalis siden 1995.

78-årig historie

Sølvguttene ble etablert av Torstein Grythe i 1940, og over 2000 gutter har sunget i koret siden oppstarten. Koret regnes som en institusjon i norsk sang og musikkliv. Sølvguttenes konsertkor består av 40-50 gutter mellom åtte år til stemmeskiftet, samt 15-25 voksne sangere. De fleste voksne har tidligere vært guttesangere i koret, skriver Sølvguttene på sine hjemmesider.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no