Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FORNØYDE: John Kristian Øvrebø, Jens-Petter Storheim og Svein H. Kjellevold er strålende fornøyde med at byggeprosessen for både videregående skole og kulturhus har startet. – Det er en gledens dag å se at gravemaskinene er i gang, sier de til Åsane Tidende.

Bygging av kulturhus og ny storskole har startet:

– En fantastisk følelse

Første spadetak for kulturhus og ny videregående skole er tatt. For John Kristian Øvrebø, Jens-Petter Storheim og Svein H. Kjellevold er dette en gledens dag. – Det er en fantastisk følelse å se at gravemaskinene er i gang med arbeidet, sier Øvrebø.

Åsane Tidende treffer John Kristian Øvrebø, kultursjef ved Arna og Åsane kulturkontor, Jens-Petter Storheim, rektor for Åsane videregående skole, og Svein H. Kjellevold, prosjektleder i Hordaland fylkeskommune, rett utenfor anleggsområdet, mellom Åsane storsenter og Horisont, der det nå blir bygget ny storskole og kulturhus.

– Vi fikk igangsettingstillatelsen fredag 4. mai, og kort tid etterpå var entreprenøren og deres gravemaskiner i gang med jobben, sier Kjellevold til Åsane Tidende.

Han legger til at bygget på i overkant av 26.000 kvadratmeter skal stå innflyttingsklart august 2020.

– Ja, alt skal stå klart til skolestart høsten om vel to år. Dette gjelder både for skole og kulturhus, sier prosjektlederen.

Lang prosess

Øvrebø er glad for at byggingen av det nye kulturhuset endelig er startet.

– Det er en fantastisk følelse å stå her og se på at gravemaskinene er i gang, sier han med et smil.

Kultursjefen trekker frem at det har vært en lang prosess.

– I mange, mange år har vi jobbet for å få et nytt kulturhus i bydelen. Nå har vi jobbet med å planlegge det nye bygget i flere år, forteller han.

Han sier videre at ting ofte tar mye tid, og at det er mange grunner til det.

– Nå er imidlertid alt grundig vedtatt og planlagt. Det store løpet er bestemt for lenge siden, og det er derfor meget stor sannsynlighet for at kulturhuset faktisk står klart til bruk i 2020, sier han fornøyd.

Øvrebø og Kjellevold nevner at et godt samarbeid mellom Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune har hatt stor betydning.

– Dette har vært avgjørende for å få realisert prosjektet, sier de til Åsane Tidende.

For Arna og Åsane kulturkontor er det nå planlegging på detaljnivå som gjelder fremover.

– Denne uken har vi prøvesittet stoler til kultursalen. Pris, funksjonalitet og kvalitet er avgjørende elementer, men vi synes dette er såpass viktig for kulturhuset at vi prioriterer å prøvesitte ulike stoler, forteller Øvrebø med et smil.

Ventet i 52 år

Åsane videregående skole har også ventet i årevis på et nytt bygg. Storheim forteller at helt siden oppstarten for 52 år siden har skolen holdt til i midlertidige og leide lokaler.

– Det finnes et referat fra tiden da de første klassene ble startet opp, og allerede der står det om planer for å bygge egne lokaler til skolen, sier rektoren.

Nå ser han frem til skolestart i 2020.

– Det skal bli godt å få samlet alle de ulike avdelingene i én bygning. Dette betyr alt for Åsane videregående skole. Det er en utrolig god følelse å se at byggeprosessen er startet. Jeg kunne stått her og sett på hver eneste dag, sier han med et smil.

Han er også fornøyd med at skolen blir samlokalisert med et nytt og moderne kulturhus.

– Dette blir bra og kan gi mange synergieffekter, sier Storheim og trekker frem kultursalen med nesten 600 sitteplasser som eksempel.

– En slik sal ville neppe ha blitt bygget dersom det kun var snakk om en ren skole. Vi ser virkelig frem til at alt blir ferdig, sier han.

River U. Pihl i sommer

Kjellevold forteller at det blir en stram fremdrift på prosjektet i vel to år fremover til alt skal stå ferdig. Totalentreprenør for prosjektet er Constructa entreprenør AS.

– Gravearbeidet startet da vi mottok igangsettingstillatelsen nå i mai. Mandag 2. juli begynner vi å rive U. Pihl videregående skole, sier han.

Prosjektlederen i Hordaland fylkeskommune sier at totalentreprenøren for prosjektet ble valgt i desember 2016, og fra starten av fjoråret ble det startet opp brukermøter for å planlegge skole, bibliotek og kulturhus.

– Alt er nøye planlagt med en rekke møter på kryss og tvers av de involverte. Vi er derfor ganske sikre på at alt skal stå ferdig som planlagt til høsten 2020, avslutter Svein H. Kjellevold. 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker