Lokalavis for Åsane og omegn!
  • OPPVARMING: Oppvarming med jubel og glede. Her er et bilde fra fjorårets arrangement da barna trente på hvordan de skulle løpe i mål med stil. (Arkivfoto: Karoline Forselius) 

  • KLAR TIL LØP: Tom Geir Jensen, stevneleder, er klar for å arrangere det 31. Åsaneløpet i rekken på mandag 2. pinsedag. – Dette blir et arrangement for hele familien, sier Jensen.

Håper på 800 deltakere

Mandag 2. pinsedag er det duket for Åsaneløpet. – Mosjon er viktig for alle, og vi håper at over 800 åsabuer stiller på startstreken, sier stevneleder Tom Geir Jensen.

På mandag går Åsaneløpet av stabelen for 31. år på rad i regi av friidrettsklubben Norna-Salhus. Stevneleder Tom Geir Jensen forteller at arrangementet, med base på parkeringsplassen til Åsane storsenter, blir en skikkelig familiedag.

– Det blir mange aktiviteter for barn i tillegg til selve løpet, sier Jensen og nevner alt fra oppblåsbar sklie og racerbane til shootout (oppblåsbar fotballskytebane).

Videre kan Jensen forteller at Åsaneløpet består av de samme distansene som tidligere.

– Ja, det blir både 5-kilometer og halvmaraton. I tillegg kommer barneløpene. Der løper de yngste 100 meter, mens barna mellom åtte og tolv år løper 600 meter, informerer han.

– Viktig for alle

Stevnelederen forteller at friidrettsklubben arrangerer Åsaneløpet fordi de mener at det er viktig å gi et mosjonstilbud til alle.

– Vi gjør det sosialt å løpe. Det er kjekt å være i aktivitet sammen med andre. I tillegg er familien i fokus under Åsaneløpet, og det er vesentlig, sier Jensen.

Han trekker frem at barneløpet er stort.

– Det er rundt 400 unger som deltar hver år, sier han.

Norna-Salhus håper at flest mulig blir med på arrangementet 2. pinsedag.

– Åsaneløpet er kanskje det største enkeltarrangementet innen idrett på én dag i Åsane, sier Jensen.

Han forteller at Norna-Salhus satser på å opprettholde dette som et stort endagsarrangement i bydelen.

– Det har stor betydning at flest mulig kan få oppleve mosjonsløp i nærmiljøet sitt. Vi mener at det ikke skal være nødvendig at folk i Åsane må dra til Fana eller Bergen sentrum for å kunne delta på slike tilbud, sier han. 

Jensen nevner at dette også er årsaken til at friidrettsklubben har etablert Åsane løpskarusell.

– Det er utrolig kjekt at vi har fått på plass dette tilbudet. Vi ser at mange utfordrer hverandre, og gjennom løpskarusellen har folk mulighet til mosjonere ti ganger i året i egen bydel, sier han til Åsane Tidende.

Flat løype

Jensen forteller at friidrettsklubben ønsker å benytte Åsaneløpet til å motivere åsabuen til å løpe.

– Vi lever i et samfunn der fristelsene er store til å spise akkurat det man har lyst til å spise. I tillegg sitter mange mye i ro både på jobb og hjemme. Samtidig ser vi at flere og flere innser at det er viktig å holde seg i bevegelse. Hvis vi klarer å motivere noen til å trene, så er vi glade for det, sier Jensen til Åsane Tidende.

Han poengterer at Åsaneløpet legger vekt på å fremme god folkehelse.

– For å holde deg i form kan du starte med å gå, og deretter begynne å løpe etter hvert som formen blir bedre, sier han.

Stevnelederen oppfordrer alle til å bli med på løpet førstkommende mandag, og han mener bestemt at 5-kilometeren er overkommelig for de aller fleste.

– Dette er en flat løype. Hvis du jogger i et rolig tempo skal du kunne komme deg gjennom det, sier han.

Jensen råder imidlertid til å ikke starte løpet for fort.

– Ja, det viktigste er å ikke løpe for fort i begynnelsen, men å starte rolig. Det er ikke noe poeng i å henge deg på de andre deltakerne, men løp i ditt eget tempo, sier han.

Jensen sier videre at alle må starte et sted når de skal begynne å løpe.

– For folk som vil trimme litt er denne løypen perfekt. Den er lett og flat, og det er nesten ingen bakker i den. De aller fleste skal klare å gjennomføre dette, sier stevnelederen.  

Når det gjelder halvmaraton kan Jensen informere om at Åsaneløpet har en av Norges raskeste løyper.

– Den er forholdsvis flat. Hvis du først har begynt å trene for halvmaraton er dette en god løype å starte opp med, sier han.

Håper på folkefest

Ifølge Jensen er det vanligvis mange som melder seg på løpet de aller siste dagene. I 2016 var det rundt 600 som deltok.

– Da var det ganske dårlig vær. I fjor hadde vi derimot nærmere 800 mennesker fordelt på barneløp, 5-kilometer og halvmaraton, sier Jensen.

Nå håper han at flest mulig vil sette av 2. pinsedag til løp og idrettsglede.

– Både på 5-kilometeren og halvmaraton blir det gavekort i premie til de tre beste i både herre- og kvinneklassen. I tillegg blir det trukket ut en mengde flotte premier på startnumrene, sier han.

Jensen satser på å se folk i alle aldre på startstreken på mandag.

– Målet er at dette skal bli en flott familiedag, og aller helst ønsker vi oss enda flere deltakere enn i fjorårets utgave av Åsaneløpet. Vi håper på å bikke 800 deltakere, avslutter Tom Geir Jensen.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker