Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FIRE MÅL: Preben Næss valgte likevel å fortsette i Hovding etter at han bestemte seg for å gi seg i fjor. I helgen scoret han fire, men Hovding er fortsatt seks poeng fra opprykksplass. 

Fire Næss-mål da Hovding scoret tolv (!)

– Opprykk er fortsatt hovedmålet, sier Preben Næss.

Men Leikvang-laget får det knalltøft i kampen om opprykk fra 7. divisjon. Det ble en strålende dag i lokalfotballen for Åsane-lagene. Hovding knuste tabelljumbo Kalandseid 12-3, men er fortsatt seks poeng bak serieledere Trott 3, og fem bak Løv-Ham på 2. plass som har en kamp mindre spilt.

Dermed blir det en vanskelig oppgave for et opprykksjagende Hovding i kampen om den første opprykksbilletten, men en 2. plass gir kvalikmulighet og kan bli redningen bort fra den lite glamorøse 7. divisjonen.

Veteranen Preben Næss hamret inn fire mål for Hovding. Kjetil Skudal scoret tre, mens Ole Andreas Hordvik, Robin Schurmeyer, Rohan Rørvik og Arun Amirthalingam fullførte ydmykelsen.

– Ambisjonene våre er fortsatt opprykk, men vi har rotet litt i de siste kampene og gitt fra oss en del unødvendige poeng. Nå har vi satt oss som mål å vinne de siste kampene frem mot sommerferien, slik at vi fortsatt henger med, sier Næss.

Sjanse for kvalik

For 2. plassen vil gi mulighet til kvalifisering om en ekstra opprykksplass.

– Det blir tøft å ta førsteplassen, men vi skal gi alt for å i alle fall klare 2. plassen og klare kvalik.  Så får vi håpe at lagene foran oss snubler litt. Opprykk er ikke umulig, sier han.

Og som spiss leverte veteranen varene med fire scoringer.

– Deilig å få sjansen som spiss, og jeg må vel si at jeg tok vare på den. 

Knuste Åsane

Bergen Nord storspiller i sitt comeback i 4. divisjon og har kanskje imponert mest av alle. Fredag fikk Åsanes nest beste bank i Salhus, vertene vant 3-0 – og klatret til en meget imponerende 3. plass i sin 4. divisjon.

Flaktveit på sølvplass

Også Flaktveit i 5. divisjon har åpnet sesongen bra. En sterk borteseier mot Tornado Bergen sendte «Flakka» opp på foreløpig opprykksplass. Tertnes skuffet hjemme mot ambisiøse Lysekloster, men Jan Eivind Brudviks mannskap har likevel levert en sterk sesong i en knallhard 3. divisjon og ligger på en 7. plass før lokaloppgjøret mot svake Varegg kommende søndag. Eidsvåg har rast i divisjonene de siste årene og ligger tredje sist i 6. divisjon etter kun uavgjort borte mot avdelingens svakeste lag, Lindås.

Tertnes-damer vant igjen

På kvinnesiden har Tertnes gjort en meget god sesonginnledning. Jentene vant knepent hjemme på Åstveit mot Rosendal/Trio, og klatret til 2. plass og opprykksplass. Bergen nord sliter helt i bunn i 3. divisjon med kun et fattig poeng. Et nedrykk virker allerede nå å være svært sannsynlig. Hjemme mot Nordhordland fikk Salhus-laget syv mål i trynet og tapte 3-7 på eget gress.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Fotballrunden

Menn:

1. divisjon: Notodden – Åsane 0-0

3. divisjon: Tertnes – Lysekloster 0-1

4. divisjon avdeling 2: Bergen Nord – Åsane 2 3-0

5. divisjon avdeling 1: Tornado Bergen – Flaktveit 1-2

6. divisjon avdeling 2: Lindås – Eidsvåg 1-1

7. divisjon avdeling 5: Hovding – Kalandseid 12-3

Kvinner:

1.divisjon: Åsane – Urædd 4-1

3. divisjon: Bergen nord – Nordhordland 3-7

4. divisjon: Tertnes – Rosendal/Trio 3-2

 

Relaterte saker