Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GIGANTISK: Her, like ved Vestlandshallen kommer gigantiske Myrdals idrettspark. Den skal blant annet inneholde ishall, flerbrukshaller, nytt fotballstadion, turnhall og klatrehall. Nå har Bystyret, til lettelse for leder i Arena Nord As Roald Bruun-Hanssen, vedtatt reguleringsplanen for området. (Foto: Thomas Gangstøe)

Bystyret vedtok Myrdal idrettspark

I dag sa Bystyret ja til reguleringsplanen for Myrdal idrettspark, etter at denne ble utsatt i forrige bystyremøte.

Hordaland Ishockeykrets sendte sist et bekymringsbrev rett før bystyremøtet 24. april. Der pekte leder Ørjan Hope Berntsen på en rekke punkter de ikke var fornøyd med i forhold til ishallen som ligger inne i idrettsparken. Dette førte altså til at flertallet i bystyret utsatte saken til i dag.

Nå har Arena Nord som står bak gigantplanene med Roald Bruun-Hanssen i spissen kommet ishockeyen i møte på en rekke punkter tilknyttet tilskuerkapasitet, størrelse og tilgjengelighet.

– Selv om vi aller helst hadde ønsket oss en ishall som var dimensjonert for spill i førstedivisjon og oppover med hensyn til tilskuerkapasitet, så er vi fornøyd med tilpasningene som nå er gjort. Vi er blitt tatt hensyn til, og ser at det er vanskelig å øke kapasiteten innen de rammene som er, sier Hope Berntsen til Åsane Tidende.

Forventer kommunal innsats

Han understreker imidlertid at han forventer en kommunal innsats for å få ytterligere en framtidig ishall til Bergen, som kan tilfredsstille krav til førstedivisjon og Get-liga.

– Ikke minst med tanke på at Bergenshallen skal rives, påpeker han.

– Om BIK skulle rykke opp i første divisjon, tror du forbundet kan gi dispensasjon for spill i Myrdal idrettspark?

– Ja, for en viss tidsperiode, så kan vi ikke utelukke det.

Ishallen i Åsane vil få en tilskuerkapasitet på drøyt 450.

Høyre positiv

Henning Warloe i Høyres bystyregruppe sa før behandlingen i dag at partiet nå ville si ja til reguleringsplanen.

– Jeg føler utsettelsen i april endte med en debatt som har ført til at ishockey-bevegelsen lokalt gir utrykk for at de er fornøyd og har blitt hørt. Det er jeg glad for, sier Warloe til Åsane Tidende.

Det bør legges til at Norges Ishockeyforbund ved generalsekretær Ottar Eide har sendt inn et brev i forbindelse med behandlingen av reguleringsplanen hvor han ber Bergen kommune være klar over at spill i de to øverste divisjonene i Bergen vil kreve at man har anlegg som tilfredsstiller fasiliteter. «Vi tar til etterretning at ishallen slik den nå er planlagt, ikke blir slik norsk ishockey i utgangspunktet ønsket med tanke på størrelse og kapasitet», skriver han.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker