Lokalavis for Åsane og omegn!
  • PRESSET: Andreas Sundsbø føler presset, men vil ikke trekke seg og har tillitt av sportsstyret. De tre neste kampene kan bli avgjørende for den tidligere Arna-Bjørnar-trenerens fremtid.

Marerittsesongen fortsetter for Åsane fotball damer:

Vil ikke sparke Sundsbø tross krisestart på årets sesong

Sportslig leder i ÅFD freder Andreas Sundsbø enn så lenge. Nå varsles samtale med spillere og trener for å komme ut av nedrykksgjørmen.

– Jeg føler fortsatt at jeg har tillit, sier hovedtrener for Åsane fotball damer, Andreas Sundsbø.

For klubben snakket om en topp tre-plassering før sesongen. Med andre ord; Åsane skulle kjempe om kvalik til neste års Toppserie.

Realiteten etter de åtte første kampene er fattige fem poeng – og nedrykksplass.

– Vi har enormt med skader som har gjort situasjonen vanskelig for oss, og hatt marginer i mot. Vi har tapt veldig mange jevne kamper, men det er klart at det vi har prestert så langt ikke står i stil med ambisjonene og der vi ønsker å være, sier trener Andreas Sundsbø til Åsane Tidende.

Helgens tap borte mot Medkila var lagets femte nederlag, og kun svake Bossekop er dårligere i årets 1. divisjon så langt.

Nå innrømmer treneren at resultatene må komme.

– Vi har tre kamper igjen før ferien. Da møter vi lag som ligger rundt oss på tabellen, og vi bør bruke de kampene på å komme oss i en langt bedre posisjon.

– Føler du at du har tillit i spillergruppen og det sportslige styret?

– Sesongen har vært en nedtur og jeg tar min del av skylden, men jeg føler jeg har tillit, og har i alle fall ikke hørt noe annet. Hvis det er noen som mener jeg bør trekke meg, vil jeg tenke på det, for jeg tenker mer på min stilling enn noen andre, sier han.

– Men jeg er innstilt på å snu dette sammen med laget, helt klart, og har troen på at vi sammen skal klare det, fortsetter Sundsbø, som har tre sesonger bak seg som hovedtrener for Åsane.

– Han har vår tillit

Sportslig leder i Åsane fotball damer, Jostein Nesse, freder hovedtreneren, men er klar på at det må tas grep for å styre bort fra det som kan ende i en katastrofesesong for jentene. Den nærmeste tiden blir det møte med spillere og trener for å avklare situasjonen.

– Det er ingen tvil om at sportslig har vi prestert langt under forventningene, det må vi innrømme. Det er ingen krise ennå, men vi må gjøre noen grep for å ikke risikere et nedrykk, sier Nesse.

– Hvilken grep?

– Stallen er tynn og svært skadeplaget. Vi har en god dialog med Sandviken og håper å hente noen spillere der i fra. Vi må styrke laget på kort sikt, få på plass en større stall, spesielt med tanke på skadesituasjonen akkurat nå, og forhåpentligvis begynner vi å ta poeng igjen. 

– Men dere har fortsatt tillit til at Sundsbø er mannen som kan snu dette?

– Vi har nok tid til å snu og rette opp i denne situasjonen, men resultatene må snart komme. Vi har tillit til hele trenerteamet, men vi skal ha en samtale med trener og spillere nå, for å snakke litt og finne ut av hvordan vi kan snu dette. Vi må ta flere poeng og de tre neste blir ekstremt viktige. Vi bør i alle fall ha fire poeng på de kampene, sier han.

Åsane møter jumboplasserte Bossekop hjemme på Myrdal om 14 dager før Kaupanger venter borte. Like før sommeren kommer Nanset til Åsane.

– Det er sekspoengs-kamper og det er mot lag som ligger rundt oss på tabellen. Det bør kunne gi oss en del poeng, sier Sundsbø.

Åsane ligger poenget bak Urædd på trygg plass, men sistnevnte har en kamp mindre spilt. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker