Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FRA BUNN TIL TOPP: Bergen nord rykket ned til 5. divisjon i 2016, men Macody Lund sendte Salhus-laget opp til 4. divisjon på første forsøk i sin første klubb som trener. Nå leder Bergen Nord 4. divisjon. 

Bergen Nord - Trott 7-2

Sensasjonen Bergen Nord

– På vårt beste er ingen i divisjonen bedre enn oss.

Det sier Bergen Nord-trener Mathias Macody Lund til Åsane Tidende. Det unge trenertalentet kom fra Varegg som spiller før fjorårets sesong – det tok han åtte måneder å sikre seriemesterskapet og opprykket til 4. divisjon med Bergen Nord.

– Vi var bare 14 mann i stallen da jeg kom, og klart jeg var litt usikker på hvor gode vi var. Men flere unge spillere tok steget opp i A-stallen, og vi tok inn ti  juniorer som virkelig har slått gjennom denne sesongen. Det har vært en fantastisk sesong, sa Lund etter opprykket i fjor.

De fleste spådde et tøft comeback for guttene fra Salhus før årets re-debut i 4. divisjon.

Etter ni kamper leder imidlertid Bergen Nord sin avdeling med sine 20 poeng – kun målforskjell foran forhåndsfavoritten Arna-Bjørnar.

– Vi spilte årsbeste mot Trott og vant 7-2. Angrepsfotballen vi spilte var strålende. At vi har gjort det så bra som dette, forventet ingen. Nå er første delmålet å stå som serieledere inn mot sommerpausen, sier Lund.

Hvittrøyene møter Bjarg hjemme i Salhus før de møter tabellnabo og opprykkskandidat Arna-Bjørnar borte i et høyinteressant lokalderby i Arna.

– Toppnivået vårt er best i divisjonen

Lund innrømmer at ambisjonene før sesongen handlet om en topp seks-plassering.

– Vi har hatt et internt mål om å kvalifisere oss for neste års NM. Da må vi bli topp seks. Kanskje vi må justere den målsettingen.

– Men er dere en opprykkskandidat nå?

– Det er jo ingen tvil om at store klubber som Arna og Åsane 2 bør ha det favorittstempelet, men vi knuste Åsane som stilte med et halvt Obosliga-lag, og på vårt beste er det ingen i denne divisjonen som er bedre enn oss. Det hadde vært en sensasjon om vi skulle klart det, og selvtilliten er høy nå, fortsetter han.

For noen uker tilbake gikk Lunds unge mannskap imidlertid på en stjernesmell på Liland borte mot Gneist. Salhus-laget tapte 5-1. Treneren fryktet starten på en nedtur.

Den kom aldri.

– Vi fikk en smell, men reiste oss og vant de tre neste kampene. Spesielt gøy var det å knuse et Åsane-lag som stilte så sterkt og som flere av spillerne våre kjenner godt. Jeg fryktet en nedtur, men moralen i laget er fantastisk.

– Det er ingen tvil om at det er noe spesielt med dette laget. Det vi har levert er utrolig og jeg må klype meg litt i armen når jeg ser tabellen, sier Lund, som tok over et Bergen Nord som på ingen måte var noen favoritt til å rykke opp fra 5. divisjon for en og en halv sesong siden.

Et mareritt å ta ut kamptroppen

Og stallen er langt sterkere enn da den tidligere Fana- og Varegg-spilleren fikk sin trenerdebut i Salhus.

– Nå er vi opp mot 25 mann på treningene. Det er blitt et mareritt å ta ut elleveren og ikke minst troppen til hver kamp, men skal vi kjempe om et opprykk, er det viktig med god bredde. 

Steffen Egesund hamret inn mål i 5. divisjon i fjor og ble divisjonens toppscorer. Han gjorde hat-trick mot Trott sist og er oppe i ni mål på åtte kamper for Bergen nord. Kommende lørdag venter middelmådige Bjarg hjemme i Salhus.

– Vi er sterke hjemme og kan slå alle. Nå skal vi avslutte vårsesongen best mulig, sier Lund til slutt. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker