Lokalavis for Åsane og omegn!
  • IMPONERTE: August Selnes imponerte og unggutten nærmer seg en startplass. Samtidig opplever Antwi en måltørke. Han har ikke scoret på tre måneder. 

  • MÅLTØRKE: Dennis Antwi har ikke scoret siden Sogndal-kampen 16. mai. 

  • TAR SKYLDEN: Magnus Bruun-Hanssen innrømmer tabbe da han serverte Vikings andre scoring. 

Åsane - Viking 1-2

Nå jakter August Selnes (19) startplass

– Jeg blir bedre for hver uke, sier spisstalentet.

Åsane rotet det til defensivt – og ble brutalt straffet av effektive siddiser. Da Andreas Fantoft redusrte på overtid var det for sent. Åsane gikk på sitt andre strake tap etter 1-2 mot Viking på Myrdal.

Og Mjeldes kanskje største problem akkurat nå?

Superspissen Dennis Antwi, som hamret inn mål i vårsesongen, har sluttet å levere mål. Hans siste scoring kom i Sogndal. Da nettet han to ganger i 4-1-triumfen. Det var tre måneder siden. 16. mai.

– Jeg er veldig skuffet nå. Laget jobbet godt, men jeg burde scoret i dag. Jeg har slitt med en skade også. Nå må jeg bare holde hodet oppe, så vil målene komme, sier Antwi, som brente en gigantsjanse alene med Austbø i Viking-målet på stillingen 0-0.

Måltørken til Antwi kan muligens åpne døren for Åsane unge spisstalent August Selnes, som ble hentet fra Djerv før 2016-sesongen.

– Han begynner å bli klar. Han har vært veldig god på trening den siste tiden og du ser på han at han har selvtillit. Selnes har fått gradvis mer spilletid og må bare nyte øyeblikket. Han er en ung gutt som blir mer og mer aktuell for en startplass, sier Mons Ivar Mjelde. 

Selnes leverte et meget bra innhopp og imponerte stort det kvarteret han fikk mot Viking i ettermiddag. To avslutninger, overstegsfinter og flere gode involveringer vitnet om en spiss som nærmer seg enda mer spilletid.

– Selvfølgelig artig å få spilletid mot et lag som Viking. Jeg blir bedre for hver uke og skal fortsette å nærme meg startplass. Dennis (Antwi) har slitt med å score for tiden, men han er en utrolig viktig spiller for laget og gjør mye bra. Målene vil nok komme for han, sier Selnes.

– Nivået er jo så klart et steg opp fra junior og 4. divisjon med Åsane 2, men jeg skal fortsette å jobbe hardt og forhåpentligvis få flere sjanser utover. Jeg føler meg i god form, fortsetter Selnes.

– Min feil

Magnus Bruun-Hanssen var skuffet etter nederlaget på Myrdal og tok på seg skulden for Vikings andre scoring.

– Jeg gjorde en tabbe som ga Viking deres andre mål. Det er synd, det var min feil og da ble liggende bakpå å jage hele tiden, men vi var fullt på høyde med Viking. Vi skapte nok sjanser, men mangler marginer på siste tredjedel og er ikke effektive nok, sier han.

Ibrahimaj ga gjestene føringen etter kvarteret før Bruun-Hanssen-tabben serverte Thorstvedt som var iskald alene med Borger Thomas i Åsane-målet. Antwi burde imidlertid gitt Åsane føringen før gjestene tok ledelsen, men de oransje ble knallhardt straffet av et effektivt Viking.

Vertene jaget og stryte en del av spillet, uten å skape det helt store mot et robust og solid borteforsvar. Reduseringen fra Andreas Fantoft på overtid, som var en kjempetabbe av Viking-keeperen, ble aldri noe mer et trøstemål. Fantoft gjorde dermed sitt tredje mål på tre kamper for Åsane. Nå venter råsterke Mjøndalen borte i neste runde for Mjeldes menn.

 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Viking 1-2 (0-2)

Mål:

0-1: Ibrahimaj 15,

0-2: Thorstvedt 18,

1-2: Fantoft 90,

Åsanebørsen:

Borger Thomas – Var ikke i nærhetn på noen av målene. Helt grei kamp av sisteskansen. 5

Jonas Hestetun – Slet tungt før pause, men spilte seg opp og leverte godkjent i en rotete og svak backtreer. 4

Magnus Bruun-Hanssen – Kjempetabbe som ga Viking 0-2. Misset på flere oppspill og fikk kjørt seg mot gode Viking-angripere. Tung match for Bruun-Hanssen. 3

Aleksander Solli – Viking skapte ikke veldig mye, og Solli leverte greit mot sin tidligere klubb, uten å imponere. 4

Joakim Hammersland – Løp og jobbet, men svak innleggskvalitet offensivt. Hadde litt trøbbel bakover også. 4

Sondre Bjørshol – Ingen trussel offensivt i dag. Svake innlegg, men ellers brukbar kontroll på Tripic. Litt slurvete i posisjoneringsspillet. 4

Tomas Kristoffersen – Usynlig i store deler av kampen. Ble gradvis bedre utover, men ingen stor kamp av den tidligere Sandnes-spilleren. 4

Simen Lassen – Ikke like god som han har vært i de siste kampene. Mange kloke valg, men litt mer feil fra Lassen sentralt i dag. Var aldri den kreative kraften. 5

Michael Ogungbaro – Flere god løp fra dypet. Brente en stor sjanse og viste tilsstedeværelse. Jobbet og kriget, men fungerte bare delvis. 5

Dennis Antwi – Misset på flere sjanser og én kjempesjanse. Spissen har ikke scoret siden 16. mai. Mangler selvtillit og virker ukomfortabel foran mål. Antwi må begynne å score igjen, ellers kan det bli en tøff høst for Åsane. 4

Håkon Lorentzen – Heller ikke han er målfarlig nok. Kunne fått servert en ball på sølvfat av Antwi, som valgte å avslutte. Som vanlig legger han ned en sterk jobb i mellomrommet, men det lukter ikke mål av Lorentzen. Kanskje Selnes får sjansen mot Mjøndalen? 3

Andreas Fantoft for Joakim Hammersland etter 86 – Ikke vurdert

Senai Hagos for Michael Ogungbaro etter 71 – Frisk og livlig. Skapte trøbbel for Viking. Bør starte mot Mjøndalen. 5

August Selnes for Håkon Lorentzen etter 78 – Strålende innhopp. Energisk og god med ball. Utfordret og plaget Viking. Gi denne gutten flere sjanser, Mjelde. 5

 

 

 

Relaterte saker